Algemeen

De ideale studentenkamer

Studentenkamers worden vaak als erg klein en krap gezien. Dit hoeft echter niet altijd te zijn. Vaak hebben studentenkamers een gezamenlijke ruimte in een woning waar gegeten wordt. Dit is ideaal aangezien je dan gezellig bij elkaar komt om te koken. Maar hoe ziet de ideale studentenkamer eruit?

Slaapplek

Om te beginnen is de slaapplek natuurlijk het belangrijkst. Het liefst heb je een tweepersoonsbed in je kamer of een twijfelaar zodat je lekker de ruimte hebt. Echter niet alle kamers zijn zo groot en daarom wordt er toch vaak voor een normaal bed gekozen. Wanneer er echt heel weinig ruimte in je kamer is kan je ook nog gebruik maken van een hoogslaper of een verhoogd bed. Een hoogslaper is helemaal ideaal aangezien je dan nog heel veel ruimte hebt om onder je bed nog dingen kwijt te kunnen. Maar een verhoogd bed kan ook al heel veel ruimte schelen hier kan je namelijk perfect al je spullen onder kwijt.

Zitgelegenheid

In de meeste kamers is een zitgelegenheid al niet meer mogelijk maar wanneer het toch kan is dit erg fijn. Zo creëer je echt een relax plekje in je kamer waar je kan ontspannen. Er hoeft geen hele hoekbank of sofa te staan maar een klein bankje biedt al heel veel mogelijkheden om te ontspannen. Daarnaast wil je ook nog een klein tafeltje met een stoel om aan te kunnen eten. Studenten mogen vaak al erg blij zijn als een bankje of een eetgelegenheid al bij hun kamer zit aangezien de kamers vaak erg klein zijn.

Bureau

Een bureau kan natuurlijk ook niet ontbreken in een studentenkamer. Als er ruimte voor is dan is dit ideaal maar wanneer je niet zoveel ruimte hebt kan je ervoor kiezen om zoals al eerder gezegd een hoogslaper te plaatsen. Hierdoor creëer je erg veel ruimte onder je bed waar je dan kan gaan studeren. En vaak kan je ook nog een bureau verwerken in een kledingkast waardoor je toch wel een bureau kan plaatsen.

Keuken

Ten slotte kan een keuken natuurlijk niet ontbreken in een studentenkamer. Vaak heb je het voordeel van een gezamenlijke keuken. Het fijne hiervan is dat je vaak niet alles helemaal zelf hoeft schoon te maken en er staan vaak vaatwassers wat natuurlijk erg fijn is. Keukens in studentenkamers zijn vaak wel erg eenvoudig en/of klein maar dit betekent niet dat het geen fijne keuken is!

Geef een antwoord