Interieur

3 redenen waarom houten jaloezieën de perfecte investering zijn

Als je geld uitgeeft aan nieuwe meubels en woonaccessoires, wil je daar natuurlijk lang plezier van hebben. En niet te vergeten, het is ook nog een stuk duurzamer om niet elk jaar te switchen van woonstijlen, meubels en accessoires. Houten jaloezieen op maat passen perfect in het straatje van duurzame keuzes. Benieuwd waarom? Dat lees je hier! 

De isolerende werking van jaloezieën

Misschien heb je er ooit al eens van gehoord, maar houten jaloezieën zijn naast stijlvol ook heel goed voor de energierekening! Normaliter verdwijnt er zo’n 20 tot 30% aan warmte via je ramen. Zonde, want je stookt niet voor niets. Dubbelglas is een goede investering, maar bij kale ramen gaat er toch nog een hoop warmte verloren. Door te investeren in houten jaloezieen, kan je die warmte binnen houden. 

De horizontale lamellen bedekken een groot deel van het raam, waardoor de warmte in de winter moeilijker kan ontsnappen. En in de zomer blijft het juist lekker koel in huis, omdat de houten lamellen de warmte van buiten juist tegen houden. Scheelt weer in energie die je verbruikt met het stoken of het aanzetten van je airco! 

Een extra luxe uitstraling in je interieur

Isolerend? Check! Stijlvol? Zeker! Houten jaloezieen geven je interieur direct een stijlvolle, luxe uitstraling. En dat terwijl een houten jaloezie helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Je kan natuurlijk kiezen voor luxere jaloezie soorten, zoals een jaloezie van bamboe of Abachi hout. Maar de jaloezieën die gemaakt zijn van Lindenhout zijn ook erg mooi en ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee. 

Witte jaloezieën zijn al jaren groot favoriet onder Nederlanders. Logisch ook, want ze passen perfect thuis binnen elk interieur. Maar heb je al eens gekeken naar een stoerdere tint zoals antraciet of zwart? Robuust, maar toch sfeervol en heel luxueus! 

Geschikt voor elke ruimte

Zoek je nog nieuwe raamdecoratie voor je keuken, je badkamer, slaapkamer of zijn de ramen in je kantoor aan huis nog leeg? Deze vorm van raamdecoratie is perfect voor vrijwel elke ruimte in huis. Door de horizontale lamellen te kantelen, kun je eenvoudig de lichtinval bepalen. Door ze volledig te sluiten, is je slaapkamer volledig verduisterd. En door ze iets te kantelen, zorgt de zon niet meer voor die irritante weerspiegeling in je beeldscherm als je aan het werk bent. Kortom: houten jaloezieën zijn geschikt voor elke ruimte in huis (en kantoor). Vraag gratis stalen aan om te kijken welke kleur het beste past bij jouw inrichting. 

Geef een antwoord