Wonen

Waarom opslagboxen steeds populairder worden onder particulieren

Particulieren verzamelen steeds meer spullen en veranderen vaker van woonomgeving dan in het verleden. Bovendien zijn er steeds meer mensen die flexibel zijn qua reizen en werken. Bijvoorbeeld door een tijd in Nederland te werken en daarna lange tijd te gaan reizen. Of studenten die stage gaan lopen in het buitenland en de kamer opzeggen. Of hele gezinnen die tijdelijk naar het buitenland verhuizen. Bovendien rijzen de huurprijzen te pan uit en gaan veel mensen kleiner wonen. Dat zijn zomaar een aantal redenen waarom er steeds meer vraag is naar opslagboxen. Overigens is de toenemende populariteit ook te danken aan de vele voordelen die eraan verbonden zijn.

Beveiligde ruimtes

Een van de redenen waarom opslagboxen populair zijn onder particulieren is de beveiliging. Je slaat de spullen niet bij iemand in de schuur of garage op, waar geen toezicht op is, maar in een beveiligde opslagruimte. Zo zijn de opslagboxen die via www.1box.nl te huur zijn uitstekend beveiligd. Niet alleen de boxen zijn beveiligd, maar ook het pand en de locatie. Zo staat je inboedel veilig in een afgesloten ruimte, waar alleen jij toegang tot hebt.

Inboedel staat schoon en droog

Een van de andere voordelen is dat de inboedel of andere spullen schoon en droog bewaard worden. De speciale opslagruimtes zijn bijvoorbeeld niet vochtig en er is sprake van klimaatregeling. Dat betekent ook dat vochtgevoelige goederen niet aangetast worden, zoals kleding en matrassen.

Steeds voordeliger

Er is nog een reden dat de populariteit toeneemt en dat is dat het huren van opslagboxen steeds voordeliger is. De te huren ruimte is bovendien af te stemmen op de omvang van de inboedel. Het is dus niet nodig om een te grote ruimte te huren voor een beperkte inboedel. De prijs is daarmee ook perfect afgestemd op de ruimte die je nodig hebt. Er zijn wat dat betreft allerlei opslagboxen te huur met meer of minder ruimte.

Tijdelijke oplossing

Het huren van een opslagruimte is een perfecte oplossing om voor een bepaalde periode spullen te bewaren. Je hebt er verder geen omkijken naar en als je de spullen weer nodig hebt, zijn deze gemakkelijk uit de opslagruimte te halen. Bovendien is het mogelijk om de opslagruimte weer op te zetten als je er helemaal geen gebruik meer van hoeft te maken. Het is dan ook een service die volop in gemak voorziet als je tijdelijk ruimte nodig hebt om spullen veilig, droog en schoon te bewaren.