Wonen

Slimme Thermostaten, een zuinige en warme winter

De beste slimme thermostaat verbindt de verwarming en/of airconditioning van je woning met internet, zodat deze kan worden bediend en je woongenot kan optimaliseren. Verder kan de slimme thermostaat je cv ook bedienen als je er niet bent. Je verspilt geen energie (en geld) meer omdat de verwarming op volle toeren draait in een leeg huis omdat je te laat van je werk komt.

De beste slimme thermostaat is er in twee verschillende modellen; die waarmee u de verwarming en koeling op afstand kunt in- of uitschakelen en die ervoor zorgen dat u de temperatuur in afzonderlijke kamers kunt aanpassen.

Naast het gebruik van je smartphone om de temperatuur aan te passen of de verwarming of airconditioning aan of uit te zetten, kun je ook Alexa, Google Assistant of Siri gebruiken als je ook een van de beste slimme speakers of slimme schermen in huis hebt.

Favoriete thermostaten

Slimme thermostaten kunnen ook worden geïntegreerd met andere compatibele smart home-apparaten en stellen je in staat je huis te automatiseren; door bijvoorbeeld de slimme lampen te dimmen en lampen aan te zetten die zijn aangesloten op slimme stekkers tegelijk met je slimme thermostaat, stijgt de temperatuur met een paar graden om een ​​warme, gezellige sfeer te creëren zonder dat je een vinger hoeft uit te steken.

Er is een reeks verschillende slimme thermostaten op de markt van merken zoals Nest en Honeywell, Nefit, evenals HVAC-fans zoals Honeywell, waardoor u zich overweldigd kunt voelen als het gaat om het kiezen van de juiste voor u. We hebben een scala aan ontwerpen op de proef gesteld en bij ons thuis samengewoond om te ontdekken welke de beste slimme thermostaat voor 2021 is.

1. Nest thermostaat, Zelflerende thermostaat van google Smart home

2. Honeywell EvoHome,  een serie van Honeywell uitgebreide thermostaten

3.  Nefit thermostaat, Nederlandse fabrikant met sterke lijn producten in goede prijs kwaliteit verhouding.

4. Tado Smart Thermostaten, internationaal merk met gebruiksvriendelijke slimme wifi thermostaten.

5. Atag thermostaten, fabrikant al van oudsher in de markt met goede modellen.

6. Valliant, solide merk met goede slimme modellen.