AlgemeenInspiratieVerbouwenWonen

De belangrijkste diensten van een bouwbedrijf

Een aannemer en/of bouwbedrijf verricht vaak allerlei soorten klussen. Dat kan van alles zijn; van nieuwbouw tot renovatie en alles wat je daar verder om heen kunt bedenken. Kwaliteit en maatwerk staan vaak hoog in het vaandel bij deze bedrijven, waarvoor geen project te gek is. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste diensten die een bouwbedrijf of aannemer uitvoert? Dat sommen we hieronder voor je op.

1)     Renovatie

Bouwbedrijven zijn veelal gespecialiseerd in renovatie. Oftewel: het herstellen of vernieuwen van een pand of een deel van een pand, waardoor het weer een stuk bruikbaarder wordt. Dit hoeft niet per se om een woning of een kantoor te gaan, want ook fabrieken, winkels of zelfs badkamers en keukens kunnen worden gerenoveerd. Tevens komt het eens in de zoveel tijd voor dat er nieuwe wetgeving komt omtrent bijvoorbeeld sporthallen of ziekenhuizen. Ook die gebouwen moeten om die reden om de zoveel tijd worden gerenoveerd.

2)     Nieuwbouw

Een andere belangrijke pijler van veel bouwbedrijven is nieuwbouw. Wanneer je een stuk grond heb gekocht, moet er vanzelfsprekend ook een huis of eventueel een ander bouwwerk worden gerealiseerd. Daar kan de aannemer of het bouwbedrijf mee helpen. Als je in zee gaat met zo’n bedrijf, houden ze je constant op de hoogte van wat er op het betreffende moment gebeurt. Uiteindelijk zal je zien dat je na verloop van tijd een schitterende woning – of ander bouwwerk – opgeleverd krijgt.

3)     Badkamer verbouw

Badkamer verbouw is ook een onderdeel waarvoor bouwbedrijven hun mouwen maar al te graag opstropen. Uiteraard heb je op dat moment verschillende keuzes te maken. Wil je de hele badkamer verbouwen of wil je maar een gedeelte van de badkamer laten doen, zoals het plaatsen van een bad op de plaats waar eerst een douche was? Alles is mogelijk, zodat jij uiteindelijk zo comfortabel mogelijk kunt wonen.

4)     Utiliteitsbouw

Last but not least; utiliteitsbouw. Utiliteitsbouw zijn alle bouwwerken die geen functie als woonbestemming hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan winkels en sporthallen, maar ook ziekenhuizen en politiebureaus. Uiteraard zijn er nog veel meer bouwwerken te bedenken die onder utiliteitsbouw vallen en bouwbedrijven nemen grote klussen omtrent deze vorm van bouw dan ook maar al te graag aan.