SlaapkamerWonen

Ben jij ook op je privacy gesteld? Neem een duo rolgordijn op maat!

Ben jij ook op je privacy gesteld? Neem een duo rolgordijn op maat!

Thuis is een plek waar je altijd je privacy hoort te hebben. Daarom zitten er natuurlijk sloten op de badkamers en toiletten en hebben meesten hun eigen kamer. Privacy is iets waar de meeste mensen erg op gesteld zijn.

Het is dan ook niet leuk wanneer je continu de buurvrouw naar binnen ziet staren als ze in haar tuin bezig is. En het is al helemaal naar als de mensen die buiten over straat lopen recht jouw huiskamer inkijken! Hiervoor zijn gordijnen gemaakt..

Ondertussen zijn er enorm veel soorten gordijnen ontwikkeld. Zo heb je jaloezieën, schermen en rolgordijnen. Heb jij twee ramen in huis die beiden wel wat afscherming kunnen gebruiken? Neem dan een duo rolgordijn op maat!

Voordelen van een rolgordijn

Rolgordijnen hebben een aantal voordelen. Allereerst is het een vorm van afscherming. Privacy is, nogmaals, enorm belangrijk en jouw huis wordt al snel geen veilige plek meer als je je continu bekeken voelt.

Daarnaast zorgen de mechanismen voor het tegenhouden van licht. Vooral in de zomermaanden, wanneer de zon vroeg op is en laat weer ondergaat, ga je enorm dankbaar zijn voor de rolgordijnen. Niemand wil om vijf uur ‘s ochtends al wakker zijn omdat de zon regelrecht in je gezicht schijnt.

Tot slot zijn rolgordijnen enorm makkelijk om te hanteren dan normale gordijnen of jaloezieën. De klassieke gordijnen zijn vaak groot en zwaar en jaloezieën passen daarentegen niet altijd bij de inrichting van jouw huis. Een duo rolgordijn op maat is eenvoudig in het gebruik en past daarnaast in ieder huishouden, ongeacht de afmetingen van de ramen.

Lichtdoorlatend of verduisterend?

Je bent van plan een duo rolgordijn op maat aan te schaffen? Mooi! Er is wel één ding waar je rekening mee moet houden, en dat is het feit dat er lichtdoorlatende en verduisterende rolgordijnen bestaan. Heb jij liever wél privacy maar geen gebrek aan buitenlicht in huis? Kies dan voor lichtdoorlatende rolgordijnen. WIl je graag dat de slaapkamer volledig duister is wanneer het tijd is om te slapen? Dan kun je beter voor verduisterende kiezen.

Hoe dan ook, met een duo rolgordijn op maat heb je altijd de juiste soort gordijnen voor in huis!