Wonen

Rond tafelen

Dineren aan tafel met vrienden, op zondagochtend uitgebreid lunchen met het gezin of gewoon gezellig kletsen met een kop thee. We brengen heel veel tijd door aan de eettafel, daarom wil je de juiste keuze maken bij het shoppen van dit meubel. De ronde eettafels zijn ontzettend hot. We vertellen je hier meer over dit populaire woonitem.

Keuzes

Keuzes, keuzes, keuzes. Je hebt heel veel verschillende soorten ronde eettafels. Denk aan type materialen. De natuurlijke houten eettafel, een chique tafel met marmer look of zelfs van glas. En dan de kleur. Ga je voor de bekende houtkleur, voor wit, zwart of juist voor een stoere grijstint. Je hebt niet alleen heel veel keuzes in tafelbladen, ook qua onderstel van de tafel heb je een ruim assortiment. De populaire kruispoot van metaal is daar een van. In elke woonstijl vind je genoeg verschillende tafels. Of je nou op zoek bent naar een Scandinavische of Retro look of je liever een hotel chique uitstraling wil creëren. Het kan allemaal!

So cozy

Nu je weet dat er genoeg keuzemogelijkheden zijn op het gebied van ronde tafels, vraag je je misschien nog af waarom een ronde tafel? Hier dan het antwoord op die vraag: het is gezellig! Als je aan een ronde tafel zit met gezelschap kun je altijd naar iedereen aan tafel kijken wat het makkelijker maakt om contact te leggen. Zit je met een oneven aantal aan tafel dan hoeft er nooit iemand alleen te zitten. Ideaal! Ook zijn ronde tafels perfect voor kleinere ruimtes, zo kun je toch een gezellige eethoek creëren in een kleinere kamer.

De finishing touch

Het uitkiezen van het type tafel is belangrijk, maar wat ook niet vergeten moet worden zijn de eetkamerstoelen. Stoelen zorgen voor de finishing touch van jouw eethoek. Ook voor eetkamerstoelen heb je een groot assortiment. Verschillende materialen zoals velvet, bouclé en leer, maar ook de vorm en het onderstel van de stoel spelen een belangrijke rol.

Sfeervol

De basis staat zodra je de tafel en de bijpassende eetkamerstoelen hebt uitgekozen. Wil je er nou nog wat éxtra sfeer in brengen? Kies dan voor een stijlvolle hanglamp voor boven de tafel. Zo kun je comfortabel, gezellig en sfeervol dineren.

Rond is hot

Ronde vormen in het interieur zijn erg populair. Niet alleen als je kijkt naar eettafels. Ook salontafels komen veel voor in het rond. In de zithoek staat een ronde tafel heel stijlvol. Een bijkomend voordeel is dat het ook hier minder ruimte inneemt.

Ben jij overtuigd om ronde items aan jouw interieur toe te voegen? Bij Sohome vind je de mooiste ronde eettafels met bijpassende items.