TuinWonen

Kleine zomerirritatie

Nu zal je vast denken, een irritatie in de zomer? Het is lekker warm, veel gezelligheid, tot in de late uurtjes op het terras zitten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar er is één ding die de zomer net dat irritatiepuntje geeft, en dat zijn; insecten. Wakker worden met 3 muggenbulten op je been, dat is toch niet de ideale manier van opstaan.

Bestrijden

Het makkelijkste is om de insecten te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld muggen verjagen. Dan koop je een pompje voor tegen de muur waar je een vulling in doet en de geur uit dat pompje houdt de muggen weg. Of wat ook zo vervelend is, is wanneer je de deur even openlaat voor wat lekkere frisse lucht in de zomer en er dan meteen insecten je huis binnenvliegen. Er zijn natuurlijk oplossingen voor insecten in huis. Voor veel insecten zou het al helpen om horren voor de ramen te doen. Zo komen de insecten minder gemakkelijk binnen. Daarnaast is het belangrijk om eten goed op te bergen, want insecten zijn toch op zoek naar eten. Ga ook vochtige plekken tegen. Dit is een ideale plek om te broeden voor insecten, dus probeer die vochtige plekken zo goed mogelijk tegen te gaan.

Leuke activiteiten in de zomer

Nou is de zomer niet alleen maar verschrikkelijk door insecten, maar de zomer is ook zoveel leuks. Iedereen heeft natuurlijk te maken met Covid-19, waardoor vakanties, festivals, feestjes, etc. niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Toch moeten we er het beste van maken en zijn hier een aantal leuke activiteiten die je kunt doen om een onvergetelijke zomer te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld met vrienden een dagje naar het strand gaan of organiseer een bbq met de vriendengroep. Lekker met een biertje of wijntje erbij en je hebt zo een avondvullend programma. Huur een bootje met het gezin en ga daarna ergens lekker picknicken of uiteten. Ik hoop dat je nu een geweldige zomer beleeft zonder insecten 😉