Algemeen

Alles dat je moet weten over PVC jaloezieën

Bij het bepalen van raambekleding dat het best bij je past, heb je een grote collectie aan materialen waaruit je een keuze kan maken. In dit artikel nemen we PVC jaloezieën onder de loep en zoeken we uit wat de voor- en nadelen zijn van deze vorm van raambekleding in huis. 

Wat zijn PVC jaloezieën? 

Jaloezieën die gemaakt zijn van PVC worden aangeprezen als een modieuze keuze in de wereld van raambekleding. PVC is ook wel een synthetisch materiaal dat wordt gebruikt in een grote diversiteit aan plastic producten in verschillende industrieën. Wanneer je jaloezieën in huis neemt die van PVC zijn gemaakt, dan kies je voor een raambekleding die de ramen uitstekend bedekken tegen inkomend zonlicht en tevens goed werken in vochtige ruimtes zoals de keuken of de waskamer. Het mooie van pvc jaloezieen is dat ze zowel hitte- als vochtbesteding zijn en dus niet zullen barsten of vervagen. Het onderhoud van dit jaloezieën is minimaal en je kunt ze dus simpelweg schoonmaken met een vochtige doek.  

De voor- en nadelen van PVC jaloezieën 

Hoewel er veel opties zijn voor jaloezieën, waaronder vinyl en hout, blijven jaloezieën die gemaakt zijn van PVC een van de meeste populaire keuzes. Dit komt doordat ze een mooie afgewerkte look geven die je in huis kan krijgen met een klein budget. Goede PVC jaloezieën zijn tevens enorm duurzaam en bestand tegen onder andere wind en regen, en hoge hoeveelheden van UV-licht zonder dat ze kromtrekken, vervagen of barsten. Een ander belangrijk voordeel van PVC jaloezieën zijn de isolerende eigenschappen van het materiaal, wat kan helpen om het huis koel in de zomer te houden en juist warmte te behouden in de winter. Met een set simpele PVC jaloezieën kan je dus al een heel eind komen om te besparen op de energierekening! 

Een van de nadelen van PVC jaloezieën is dat ze niet echt voor een natuurlijke uitstraling in je woning zorgen. Hoewel er PVC jaloezieën worden gemaakt die een uitstraling hebben van hout, hebben sommige mensen hun bedenkingen bij het kopen van een synthetisch gemaakt product. Als je graag bewuste en duurzame keuzes maakt die betrekking hebben op het behoud van ons milieu, dan kun je beter kiezen voor andere materialen dan PVC. PVC kan namelijk verschillende elementen bevatten die schadelijk zijn voor de natuur. Tenslotte is het belangrijk om te weten dat PVC jaloezieën volledig vervangen moeten worden als ze beschadigd zijn en je ze in de meeste gevallen niet kan repareren.