AlgemeenWonen

Redenen om een refurbished laptop te kiezen

Redenen om een refurbished laptop te kiezen

De term refurbished laptops klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk zijn dit gewoon laptops die zijn geretourneerd omdat ze verkeerd besteld zijn, niet bevielen of kleine technische mankementen hebben. Het is dus eigenlijk een tweedehands laptop die zeer weinig gebruikt is. Daarnaast worden ze ook volledig nagekeken en opgeschoond voor ze doorverkocht worden. Wat moet je nog meer weten over deze laptops en waarom zou je een refurbished laptop kiezen?

Nieuw in de doos

Refurbished of tweedehands laptops klinken misschien twijfelachtig. Je denkt misschien al gauw aan een oud model wat al jaren is gebruikt en waarvan je niet weet wat er allemaal mee is gebeurd. Maar veel refurbished laptops zitten nog nieuw in de doos en zijn alleen maar bekeken. Daarom moet je dus vooral letten op waar je de laptop koopt. Waar haalt die winkel of webshop de laptops vandaan?

Opgeschoond en geüpdatet

Bij een goede winkel of webshop worden dit soort laptops grondig onderzocht naar mankementen en opgeschoond waardoor hij eigenlijk zo goed als nieuw is. Daarnaast worden ze soms zelfs extra geüpdatet voordat ze verkocht worden. Zo kun je soms een wat ouder model laptop hebben met hele nieuwe software.

Bespaar geld!

Natuurlijk een van de belangrijkste redenen om een tweedehandsje te kiezen is om geld te besparen. Met een refurbished laptop heb je de laptop die je wil voor een hoop minder geld dan wanneer deze echt gloednieuw is. Je zou het ook kunnen omdraaien en kunnen zeggen dat je voor hetzelfde geld een betere laptop kunt aanschaffen als een soort gratis updaten.

Hoe kies je een goede refurbished laptop?

Om te zorgen dat je een goede refurbished laptop aanschaft kun je op een paar dingen letten. Als eerst moet je goed kijken naar de winkel of webshop waar je hem wil aanschaffen. Wat vertellen ze zelf over waar de laptops vandaan komen? Zijn ze transparant over eventuele kleine schades? En geven ze garantie? Daarnaast kun je het best kijken naar businessmodellen. Dit soort laptops zijn meestal duurzamer en krachtiger. Let als laatst ook op het merk. De bekendere merken zullen ook in refurbished laptops langer meegaan dan de goedkope merken. Denk aan HP en Dell.