Wonen

Maak je woonkamer gezelliger met deze 5 tips

Het overgrote deel van de Nederlanders geeft de woonkamer als antwoord op de vraag welke woonruimte het belangrijkste is en waar het meeste tijd en energie in zit bij het inrichten. Dit komt omdat de woonkamer de woonruimte is waar men veel tijd van het leven doorbrengt. Bij het inrichten van een woonkamer wordt veel aandacht besteed aan de meubels die moeten terugkomen, zoals de bank, de tv en de salontafel. Toch blijkt dat veel mensen hier verschillende fouten in maken. De grootste fout is dat een showroom gekopieerd wordt en het eigenlijk sfeer en gezelligheid mist. Heb jij dit probleem ook en zoek jij naar meer sfeer en gezelligheid? Lees dan verder! Hier worden vijf tips gegeven om een woonkamer gezelliger te maken. 

Voeg persoonlijke artikelen toe! 

Hoe zorg ik voor meer sfeer? Voeg persoonlijke items toe! Door persoonlijke items toe te voegen heb je echt het idee dat de woonkamer van jou is en kan je ook meer sfeer creëren. Zo kun je denken aan leuke souvenirs in het interieur plaatsen van je favorieten reizen naar andere landen of kun je denken aan foto’s toevoegen aan de woonkamer. Als je foto’s wil toevoegen van speciale momenten dierbaren of andere opties dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit mooi te doen. Je kunt kiezen voor de standaard fotolijstjes, maar tegenwoordig is het populair om fotocollages op de wand terug te laten komen. 

In plaats van lijsten zijn er nu ook bepaalde platen waar je foto’s op kan laten drukken. Dit zijn forex platen, aluminiumplaten en plexiglas platen. Dit zijn mooie lichte materialen die je doormiddel van en magnetisch ophangsysteem aan de muur kan bevestigen. Geen boor nodig en geen gaten in de muur. Deze foto’s kan je naast de verschillende platen ook in verschillende vormen laten drukken. Je kan kiezen voor de standaard vierkante foto’s, maar er is ook de mogelijkheid om voor hexagons of muurcirkels te kiezen. Deze opties zijn net wat unieker en origineler. 

Zorg voor meer groen! 

Het persoonlijk maken van de ruimte kan de sfeer sterk beïnvloeden, maar een beetje groen toevoegen kan dat ook. Een mooie plant in de hoek, op de vensterbank of op de salontafel kan al net even die frisse en mooie sfeer geven. Daarbij zijn groene planten ook gezond, omdat het zorgt voor betere luchtvochtigheid en het kan de lucht wat zuiveren. 

De verlichting bepaalt de sfeer! 

De verlichting in de woonkamer is van essentieel belang. Zo zorgt warme en zachte verlichting namelijk voor gezelligheid en is witte verlichting nogal koud en kil. Het is daarom handig om mooie lampen aan te schaffen die je kan dimmen. Zo kan je steeds de sfeer veranderen en kan je de sfeer bepalen. Naast de normale verlichting kan je daarbij ook nog voor sfeerverlichting kiezen. 

Maak gebruik van accessoires 

Er zijn verschillende accessoires die mooi zijn om terug te laten komen als je naar gezelligheid zoekt. Zo is een bank misschien mooi, maar door wat sierkussens toe te voegen wordt de bank nog gezelliger en warmer. Hetzelfde geldt voor een salontafel. Heel mooi op zichzelf, maar door kaarsen of een vaas met bloemen toe te voegen creëer je meer sfeer. 

Een vloerkleed kan het missende onderdeel zijn 

Voeg een vloerkleed toe! Het kan zomaar zijn dat dit de hele woonkamer gezellig maakt. Een mooie vloer is natuurlijk al leuk voor de sfeer, maar door een vloerkleed toe te voegen creëer je warmte en kan je gezellig op de grond zitten. Er zijn hele mooie opties in vloerkleden, zo kan je kiezen voor een heel dik vloerkleed om lekker op te zitten of voor een dun vloerkleed als decoratie. Met een vloerkleed kan je ook de woonkamer in verschillende ruimtes indelen en creëer je knusse ruimtes.