Tuin

Welke trampoline past bij mij?

Ronde trampolines, vierkante trampolines en rechthoekige trampolines, maar voor welke kies jij en zit er nog verschil in qua springen? Naast de vorm van een trampoline heb je ook de optie om te gaan voor een opstaande trampoline, een trampoline inground en een gelijkvloerse trampoline. Etan Trampolines biedt veel verschillende trampolines aan, maar welke trampoline past bij jou, je gezin en de tuin? In deze blog leggen we de verschillen uit, op deze manier kun jij jouw perfecte trampoline kopen.

Welk model trampoline?

Wil je geen gat graven en de trampoline makkelijk kunnen verplaatsen? Dan is een klassieke opstaande trampoline ideaal voor jou! De opstaande trampolines zijn alleen verkrijgbaar met net omdat de valhoogte groot is. Het veiligheidsnet zorgt ervoor dat kinderen niet van de trampoline kunnen vallen en jij met een gerust hart binnen kunt zijn.

Ben je opzoek naar een ingegraven trampoline? Een inground trampoline staat laag bij de grond en is veilig om op- en af te stappen. De valhoogte is minimaal, wil je extra zekerheid en veiligheid voor je kinderen, ga dan voor een inground trampoline met net. Op zoek naar een flatground, gelijkvloerse trampoline die perfect past in de moderne tuin? De UltraFlat trampoline is gemaakt voor de serieuze springer die niet terugdeinst voor gave trucs en de hoogste sprongen.

Maakt de vorm van een trampoline uit?

Bij ronde trampolines kom je na een hoge sprong weer in het midden van de trampoline terecht. Dit is het centrale springpunt van een trampoline en zorgt ervoor dat je niet dichtbij de rand van de trampoline komt. Een vierkante en rechthoekige trampoline hebben dit centrale springpunt niet en bestaat de kans dat je ‘gelanceerd’ wordt naar de andere kant. Tof voor snelle sprongen en trucs!

Kwaliteit van een trampoline

Natuurlijk wil je dat jouw trampoline zo lang mogelijk in de achtertuin staat. Een lange levensduur van een trampoline heeft te maken met de kwaliteit en daarnaast ook het onderhoud van de trampoline. Bij Etan worden de Premium trampolines en UltraFlat trampolines geproduceerd in Europa én van Europese materialen. De kwaliteit van deze trampolines ligt vele malen hoger dan van andere trampolines in dezelfde prijsklasse. Dit zie je terug in de lange garantietermijn voor beide trampoline lijnen, zo hebben deze lijnen een garantietermijn van 5 tot 15 jaar.

Kom je online toch niet helemaal uit je trampoline keuze? Bezoek de trampoline showroom en ervaar gelijk de kwaliteit van een heleboel trampolines. Veel springplezier!