SlaapkamerVerbouwenWonen

Hou het koel in huis

In je zwembroek studeren op je zolderkamer omdat het zo warm is of in de garage huiswerk maken  omdat het op je kamer niet te doen is door de hitte. We kennen het allemaal wel, het is weer onaangenaam warm binnen. In de zomer kan de tempratuur in sommige kamers erg hoog op lopen en is het erg lastig af te koelen. Maar er zijn ook andere oplossingen zodat je nog wel achter je bureau op zolder kan werken in plaats van achter je auto in de garage. Hieronder hebben we een paar van de beste tips verzameld!

Een goede airco

Misschien wel een van de meest voor de hand liggende oplossingen is een goede airconditioning. We snappen dat je dit zelf ook wel had kunnen bedenken maar hoe vind je nu de beste airco in huis? Het is hierbij belangrijk jezelf af te vragen of je op zoek bent naar een mobiele airco of juist een vaste airco. Het grootste verschil zit in de functie van deze airco’s. Waar een vaste airco wat duurder is en meerdere ruimtes kan verkoelen is een mobiele airco wat goedkoper maar niet geschikt voor meerdere ruimtes. Ook heeft een mobiele airco een slang die uit het raam dient te hangen en afhankelijk van de mobiele airco ook nog een opvangbak voor water die met regelmaat geleed moet worden. Het is dus belangrijk deze dingen allemaal mee in overweging te nemen

Een goede ventilator

Ook deze tip zal waarschijnlijk niet echt als een verassing komen. Maar toch wordt het gebruik van een goede ventilator nog niet altijd optimaal benut. Zo zijn er veel mensen die een ventilator op zichzelf richtten om zo een ‘briesje’ te voelen. Dit lijkt misschien te werken maar doet niks met de tempratuur in je kamer. De ventilator in je deuropening zetten en de gang in richten is een beter idee. Zo trekt de warme lucht uit je kamer en wordt deze de gang in geblazen.