InspiratieInterieurWonen

De mooiste vloeren voor je woning

Ga je verhuizen, verbouwen of is je vloer wel aan vervanging toe? Het uitzoeken van een nieuwe vloer kan erg leuk zijn, maar het kan ook een hele lastige keuze zijn. Natuurlijk is het belangrijk dat je het mooi vindt, maar misschien vind je het ook wel belangrijk dat je het goed schoon kunt maken, dat het niet te duur is en dat het mooi bij de rest van het huis past. Een nieuwe vloer heb je dus niet altijd heel snel uitgezocht. Een mooie optie waar je voor kunt kiezen is lamelparket. Dit kun je kopen bij natuurlijk hout.

Lamelparket

Lamel vloeren zijn niet altijd even populair geweest. Ze hebben het namelijk jarenlang op moeten nemen tegen een massief houten vloer. Inmiddels kiezen echter veel mensen voor een lamel vloer. Zo’n vloer bestaat uit twee lamelplanken en een samengestelde plank die er altijd anders kan zijn. Een lamel vloer kan gerookt, handgeschraapt en geborsteld zijn. Het is belangrijk dat de toplaag van de lamelplank drie tot zeven millimeter dik is. Hoe dikker deze toplaag is, hoe vaker de vloer geschuurd kan worden en dus ook hoe langer de levensduur van de plank is.

Voordelen

Voordelen van een lamel vloer is dat ze gemakkelijk zijn om zelf te plaatsen, dat ze snel zijn om zelf te plaatsen, dat ze ook in appartementen gelegd kunnen worden en dat ze ook verhuisbaar zijn. Dat laatste is natuurlijk wel handig als je in een huurwoning woont. Bovendien hebben lamel vloeren minder werking als je ze vergelijkt met massieve planken.

Nadelen

Helaas heeft een lamel vloer ook een aantal nadelen. Ze zijn iets gehoriger dan massieve planken, wat betekent dat je het bijvoorbeeld beter kunt horen wanneer iemand er overheen loopt. Daarnaast zijn ze ook wat duurder dan massief hout en kan het voorkomen dat er naadvorming komt in lamel vloeren.