AlgemeenInspiratieInterieurWonen

Hoe krijg je meer licht in huis?

Een huis met veel lichtinval geeft een ruime uitstraling en meer energie. Licht staat namelijk in verbinding met onze slaaphormonen. Hoe meer licht, hoe minder melatonine wordt aangemaakt. Als je dus in een erg donker huis wordt kan het zijn dat je elke ochtend, moe wakker wordt. Dit is niet goed voor je prestaties. Zo is het namelijk bewezen dat je het beste presteert onder blauw licht. Dit komt door het ontspannende effect waardoor je beter kan concentreren.

Lampen

Natuurlijk krijg je meer licht in je huis door lampen. Toch zijn normale lampen niet perse heel goed voor dit soort situaties. Het kan al snel nep lijken en is ook niet goed voor je energierekening. Gelukkig zijn daar voortaan oplossingen voor. Zo zijn er daylight lampen die hetzelfde licht afgeven als buiten. Hierdoor kan je alsnog geniet van het licht ook al is het winter of donker. Deze lampen zijn fijn om te gebruiken in bijvoorbeeld een studeerkamer en office, maar kunnen ook heel fijn zijn als nachtlamp. Hierdoor wordt je in de ochtend gelijk wakker. Ze zijn te verkrijgen bij Vergrootglas.com.

Muren

Nog een manier om meer licht in je huis te krijgen is door je muren licht te verven. Lichte muren weerkaatsen namelijk met het licht. Een witte muur of natuurtinten zijn hier dus perfect voor. Het geeft een natuurlijke lichtinval en houdt de woning rustig. Als je woning weinig licht ontvangt, kan je het op deze manier toch laten lijken dat dit wel het geval is. Zorg er natuurlijk wel voor dat je ramen vrij staan. Zet dus niet te veel decoratie voor je ramen.

Licht interieur

Buiten lampen en muren, is je interieur ook zeer belangrijk voor dit punt. Als je een woning wilt met veel licht dan kan je het beste voor lichte meubels gaan. Dit geeft een opgeruimt en nette uitstraling wat vaak al in verbinding staat met licht.