Interieur

Technische verlichting in je huis

De juiste verlichting in huis is zeer belangrijk. Het moet genoeg licht geven om op donkere momenten wat te kunnen zien. Buiten dat kan licht ook een bepaalde sfeer bepalen. Daarom zijn er buiten de handige lampen en lichten ook sfeerlampen. Hiermee kan je jouw huis sfeervol maken en alsnog een klein dempend lampje hebben voor in de avond terwijl je bijvoorbeeld een film aan het kijken bent. Ook bij lampen en lichten komen er steeds meer verschillende technologieën uit. Hierdoor is de Smart Home verlichting ontstaan, zodat je altijd de juiste licht in je huis hebt.

Wat is smart home verlichting?

Misschien komen de woorden smart home bekend voor. Dat kan gemakkelijk kunnen want steeds meer huishoudens gaan over op een smart home. Dit houd in, een technisch huis met elk foefje die er bestaat. Smart home verlichting heeft hier dus mee te maken. Op deze manier woon je veiliger, energiezuiniger en prettiger in je eigen woning. Je kan vanaf je smartphone de licht aan of uit zetten, maar ook de felheid of kleur van het licht aanpassen. Als je niet wilt dat het donker is wanneer je thuis komt, kan je een tijd instellen voor de lampen om aan te gaan. Je kan er ook voor kiezen om een tijd in te schakelen om de lampen uit te doen. Hierdoor verbruik je minder energie wat niet alleen goed is voor je portemonnee maar ook voor het milieu. In een handomdraai kan je dus eigenlijk alle lampen in het huis aanpassen naar hoe jij het wilt hebben.

Nadelen van een smart home verlichting

Het klinkt natuurlijk super om zo een verlichting in je huis te hebben maar ook dit product kan nadelen hebben. Het is en blijft iets nieuws met technologie. Dit houdt in dat het eventueel gehacked kan worden. Hackers kunnen dit gebruiken om bijvoorbeeld in te breken.