AlgemeenInspiratieInterieurWonen

Het voordeel van kunststof meubilair

Om tot rust te komen is een goede zitplaats onmisbaar. Het kiezen van de juiste stoel kan een moeilijke keuze zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten stoelen. Zo heb je de keuze uit ligstoelen, lounge stoelen, barstoelen of bureaustoelen. Als je eindelijk een keuze hebt gemaakt, moet je nog het materiaal kiezen. Het kiezen van het juiste materiaal is net zo belangrijk als het kiezen van de soort. Er zijn namelijk veel verschillen op gebied van duurzaamheid en onderhoud. Zo hebben houten stoelen meer onderhoud nodig dan kunststof stoelen. Daarnaast hebben kunststof meubels nog veel meer voordelen. 

Duurzaam

Kunststof stoelen zijn duurzaam en voordelig. Kunststof is goed bestand tegen een stootje en kan alle weersomstandigheden doorstaan. Andere materialen, zoals hout, vergaan na een tijdje en moeten vervangen worden. Daarnaast zijn deze materialen niet altijd bestand tegen de weersomstandigheden. Kunststof stoelen zijn dus ook geschikt voor buiten. Zelfs in de vorst kunnen de stoelen gewoon buiten blijven staan. Deze stoelen zullen lang meegaan en niet vergaan. Dit kan gezien worden als nadeel voor het milieu, maar kunststof is recyclebaar. Als de stoelen niet meer nodig zijn kunnen ze dus gerecycled worden. De stoelen zijn dus niet alleen duurzaam, maar ook milieuvriendelijk. 

Onderhoudsarm

Doordat kunststof goed bestand is tegen een stootje, zijn de stoelen makkelijk te onderhouden. Houten meubels moeten vaak ingesmeerd worden met olie om het hout goed te houden. Het enige wat je moet doen bij kunststof is schoonmaken. Kunststof meubels zijn makkelijker schoon te maken dan andere materialen. Bij textiel of hout zijn vlekken moeilijk om schoon te maken. Soms gaan de vlekken helemaal niet meer weg. Bij kunststof hoef je alleen maar een doekje eroverheen te halen en het probleem is opgelost. 

Veel designkeuzes    

Een ander voordeel van kunststof stoelen is dat ze verkrijgbaar zijn in veel verschillende designs. Zo zijn er kleurrijke designs, minimalistische designs of moderne designs. Kunststof is makkelijk om te kleuren en te vormen. Hierdoor is het mogelijk om iedere kleurencombinatie te maken. Bij andere materialen ben je beperkter in de kleurkeuze. Hout is namelijk niet in elke kleur beschikbaar of het ziet er heel rommelig uit. 

Geef een antwoord