AlgemeenInspiratieInterieurVerbouwenWonen

De voordelen van kunststof kozijnen

Bent u aan het kijken naar nieuwe kozijnen en wilt u weten wat het verschil is tussen houten kozijnen en kozijnen die gemaakt zijn van kunststof. Wij hebben alle voordelen van kunststof kozijnen op een rijtje gezet, speciaal voor jou! Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden met kunststof kozijnen, klik dan op de link.

Kwaliteit, duurzaamheid en vochtbestendigheid
De kwaliteit van kunststof is in de afgelopen jaren flink toegenomen, eerst wilde het kunststof nog wel eens verkleuren, maar tegenwoordig blijft de kleur de gehele levensduur dezelfde kleur. Bovendien is het materiaal veel steviger geworden. Kozijnen gemaakt van kunststof gaan meer dan 30 jaar mee, houten kozijnen gaan slechts circa 20 jaar mee. Bovendien is kunststof is duurzamer en beter voor het milieu dan hout. Ook zal kunststof niet rotten, hout daarentegen wel. Tevens is de veiligheid van kunststof beter, het materiaal is namelijk sterker en moeilijker te breken voor inbrekers. Daarnaast is het materiaal brandveilig.

Kosten en isolatie

In de laatste jaren is de aanschafprijs van kozijnen die gemaakt zijn van kunststof flink gedaald, ze zijn tegenwoordig zelfs goedkoper dan houten kozijnen. Ook hoef je de kozijnen niet meer te schilderen, dit zou normaal elke 5 tot 7 jaar moeten gebeuren. Doordat je kunststof kozijnen niet hoeft te schilderen, bespaar je elke 5 tot 7 jaar ongeveer 2.000 euro aan kosten voor een schilder of heel wat vrije tijd. De kozijnen gemaakt van kunststof zijn super goed geïsoleerd, dit komt doordat ze een meerkamer-profiel hebben, dit houdt in dat er meerdere kamers in het materiaal zitten waardoor de stilstaande luchtlagen van elkaar gescheiden zijn. Deze goede isolatie zorgt ook weer voor een lagere energierekening, wat natuurlijk ook super fijn is.

Veelzijdig in design
Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in zo goed als alle kleuren en zijn te krijgen in een combinatie van meerdere kleuren. Bovendien kun je tegenwoordig ook een kunststof kozijn aanschaffen met een hout textuur.

Offerte aanvragen

Bent u er nou ook van overtuigd dat kozijnen gemaakt van kunststof de beste keuze is voor uw woning en wilt u graag een compleet vrijblijvende offerte aanvragen om te kijken wat de mogelijkheden bij uw woning zijn, klik dan op de link om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Geef een antwoord