AlgemeenWonen

De voordelen van een eigen laadpaal aan huis

De voordelen van een eigen laadpaal aan huis

Elektrische auto’s zijn goed voor het milieu. Elektrische auto’s zijn schoner en stiller dan traditionele voertuigen, waardoor ze minder uitstoot en minder geluidsoverlast hebben. Hierdoor worden ze tegenwoordig steeds populairder. Je kunt je auto thuis opladen met behulp van een laadstation. Op deze manier hoef je niet noodzakelijk meer naar benzinestations of parkeerplaatsen te rijden om je auto op de laden. Je kunt een laadpaal voor thuis kopen. Je krijg de vrijheid om je auto op te laden wanneer je maar wilt. Je hoeft niet in de rij te staan ​​bij een openbaar laadstation. Zeer handig, toch? Welke voordelen krijg je nog meer met je eigen laadpaal? Dat lees je hier!

Je auto opladen terwijl je slaapt

Er zijn verschillende redenen waarom je thuis een laadpaal van Laadkompas zou moeten hebben. Je kunt je elektrische auto volledig opladen terwijl je slaapt. Je hoeft je geen zorgen te maken over oplaadtijden of het bijhouden wanneer de batterij moet worden opgeladen. Daarnaast kun je je auto ‘s nachts, op het werk en zelfs tijdens het winkelen of dineren opladen. Zodra er een laadpaal in de buurt is, zul je altijd je auto kunnen opladen.

Je hoeft niet in de rij te wachten

Een van de grootste problemen voor eigenaren van elektrische auto’s is de wachttijd voor laadstations. De realiteit is dat dit vaak erg drukke plaatsen zijn. Het kan zijn dat je op je beurt moet wachten, zelfs als je maar een korte tijd kunt blijven. Dit kan erg frustrerend zijn. Je kunt uren verspillen aan wachttijden als er helemaal geen plaatsen beschikbaar zijn en als verschillende mensen hun voertuigen tegelijk proberen op te laden.

Goedkoper opladen

Een laadpaal kopen en deze thuis laten installeren kan behoorlijk duur zijn. De voordelen zullen echter op de lange termijn opwegen tegen deze kosten. De lagere kosten zijn een ander bijkomend voordeel dat je krijgt als je een eigen laadpaal aan huis hebt. Wanneer je een eigen laadpaal hebt, zul je minder betalen aan het opladen van je auto. Je auto opladen bij tankstations en andere openbare voorzieningen kan een stuk duurder zijn.