InspiratieKeukenSlaapkamerWonen

5x goede tips voor het ophangen van wanddecoratie

Als je jouw interieur graag een beetje wilt opleuken, dan kan het zeker goed zijn om na te denken over wanddecoratie. Hierdoor worden de muren in jouw huis namelijk automatisch een stuk gezelliger. Als je eenmaal leuke wanddecoratie uitgezocht hebt, kun je aan de slag. Maar hoe zorg je ervoor dat je de wanddecoratie als een expert ophangt? Wij helpen je op weg en zetten wat goede tips op een rij.

Ophangsysteem aanschaffen

Voordat je echt aan de slag gaat met het ophangen van je wanddecoratie, is het goed om te kijken naar hulpmiddelen. Een hulpmiddel dat ideaal is voor het ophangen van jouw wanddecoratie, is een ophangsysteem. Als je hiernaar op zoek bent, breng dan zeker eens een bezoekje aan Stas. Met behulp van een handig ophangsysteem kun je jouw wanddecoratie binnen no time op een mooie manier ophangen. Door gebruik te maken van zo’n systeem, is het bovendien meteen al een stuk netter. Je hoeft bij veel ophangsystemen namelijk geen lelijke gaten meer in de muur te boren waar je lang aan vastzit. Schilderijen ophangen of andere wanddecoratie wordt met behulp van een ophangsysteem in ieder geval een makkie!

De juiste plek kiezen

Een andere handige tip om in gedachten te houden als je van plan bent om je wanddecoratie op te hangen, is om de juiste plek te kiezen. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Ten eerste is het goed om te kijken naar waar je de wanddecoratie wilt ophangen. Kies hierbij een plek uit waar de wanddecoratie goed zichtbaar is, je hebt het tenslotte niet voor niets gekozen en wilt het dus wel goed kunnen zien in huis. Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan boven de bank, boven het bed, in de gang of in de buurt van de eetkamertafel. 

De juiste hoogte bepalen

De juiste hoogte van je wanddecoratie kan je interieur maken of breken. Daarom is het van groot belang dat je de juiste hoogte weet te vinden, zodat de wanddecoratie die je hebt uitgekozen mooi tot z’n recht komt. Wat hierbij wordt aangeraden, is om ervoor te zorgen dat het midden van de wanddecoratie op 150 cm hangt. Echter is dit slechts een houvast die je kunt gebruiken. De juiste hoogte bepalen is namelijk ook afhankelijk van of en welke meubels er in de ruimte staan. Probeer meerdere dingetjes uit en doe er alles aan om ervoor te zorgen dat de wanddecoratie niet te hoog, maar ook niet te laag hangt. 

Bepaal of je één of meerdere werken wilt ophangen

Heb je een goed idee van de plek en de hoogte van het werk dat je wilt ophangen? Dan is het goed om te bedenken of je graag één of meerdere werken wilt ophangen bij de gekozen muur. Als je verschillende werken hebt aangeschaft, is het namelijk goed mogelijk dat je dit bij elkaar in de buurt wilt hangen. Als dit het geval is, is het goed om de formaten te bekijken van deze werken. Meten is weten!

De kleuren en stijl laten matchen

Heb je nog geen wanddecoratie gekocht, maar ben je dit wel van plan? Wat dan goed is om in je achterhoofd te houden, is om de kleuren en stijl van deze werken te laten matchen met de rest van je interieur. Houd hierbij de kleur van je muren in je achterhoofd en denk ook aan of je meubels hierbij zouden passen. Kies niet meteen het eerste werk dat je tegenkomt, het aanbod is namelijk enorm. Voor het mooiste effect in huis kan het leuk zijn om er juist voor te zorgen dat de kleuren en stijl overeenkomen met de rest in je woning. Wanddecoratie speelt een grote rol in hoe jouw muren in huis eruit komen te zien, dus des te leuker is het als je hierin toffe combinaties maakt.

Kortom: er zijn best wat handige tips die je kunt gebruiken als je van plan bent om wanddecoratie op te hangen binnenkort. Het is natuurlijk van belang dat je wanddecoratie er straks mooi bij hangt, dus houd deze tips zeker in gedachten. Of je nu kiest voor een mooi schilderij, fotolijst, wandplank, wandkast of planten: met behulp van wanddecoratie maak jij jouw woning in één klap gezelliger!