Algemeen

Lekker slapen met de juiste gordijnen

We laten de winter steeds meer achter ons. En daarmee de lange donkere dagen ook. Heel fijn dat je nu al niet meer in het donker naar je werk hoeft, toch? Minder fijn het licht ook je slaapkamer in komt. Zeker als je wisselende diensten hebt of gewoonweg lekker wilt uitslapen is het prettig dat je de slaapkamer kan verduisteren. Hoe doe je dat?

Gordijnen transparant of gordijnen verduisterend?

Het kan natuurlijk beiden. Misschien houdt je juist van licht, zelfs in je slaapkamer. Ga dan voor een transparante gordijnstof zoals een inbetween of vitrage. Combineer dit eventueel met overgordijnen van een dikkere stof voor als je het toch donkerder wilt maken. Niet alleen mooi in slaapkamer! Goed te weten dat er gordijnen in standaardmaten verkrijgbaar zijn en ook gordijnen op maat gemaakt kunnen worden. Je huis is pas af met raamdecoratie of gordijnen. Ze brengen sfeer en er is zoveel keuze dat er altijd iets voor jou, jouw woonstijl en jouw budget bij zit.

Rolgordijnen op maat kopen?

De meest populairste vorm is het rolgordijn. Niet alleen omdat ze er in talloze maten, kleuren en dessins verkrijgbaar zijn, zeker ook omdat een rolgordijn verduisterend werkt. En dat is met name in de slaapkamer erg prettig. Het rolgordijn sluit precies aan op het raam, ook op dat raam in een speciale uitvoering of het schuine dakraam, zeker wanneer je het rolgordijn op maat laat maken. Zo is je slaapkamer heerlijk donker, ook overdag. Handig wanneer je kind, of jijzelf, een middagdutje doet. Er zijn ook semi transparante rolgordijnen te koop. Ze gaan inkijk tegen en geven sfeer aan je ruimte. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Waar let je nog meer op?

Wil je rolgordijnen kopen? Bedenk dat allereerst in welke ruimte je het rolgordijn wilt. En welke functie mag het rolgordijn hebben; wil je alleen sfeer, inkijk verminderen of ook verduisteren? Voor al deze opties zijn er tal van kleuren en dessins, dikte van stoffen en bedieningsmogelijkheden beschikbaar. Heb je kleine kinderen in huis? Kies dan voor de veiligste opties voor bediening, zoals een Smartcord® of volledig elektrische bediening. Hiermee is het niet mogelijk dat kinderen verstrikt raken in de koordjes. Met elektrische bediening heb je helemaal geen koordjes en stuur je de gordijnen op afstand met een afstandsbediening of via een app op je smartphone of tablet. Superhandig bij ramen waar je wat moeilijk bij kunt komen en heel lekker vanaf de luie bank of vanuit je bed!