InspiratieVerbouwenWonen

Waarom zijn kunststof deur- en raamkozijnen favoriet bij huiseigenaren?

Wat is dan al die hype over kunststof -ramen en kunststof -deuren? Wat maakt het tot het ideale materiaal voor deze kozijnen? De meeste huizen zijn al tientallen jaren uitgerust met kunststof -raam- en deurkozijnen, waardoor de superieure isolerende eigenschappen van deze harde kunststof ten opzichte van metaal worden gerealiseerd.

Weersbestendig

Deur- en raamkozijnen van kunststof zijn ongelooflijk goed bestand tegen wind, regen, roest, rot en chemische erosie. kunststof zal geen vocht bevatten of schimmels voortbrengen. Het zal ook niet vervormen, verbleken of vervellen in de hete zomers.

Gemakkelijk te onderhouden

Onderhoudsarme raamkozijnen zijn een groot voordeel voor woningen, kantoren en commerciële gebouwen. Doordat kunststof ongevoelig is voor vervelende problemen zoals roest, rot en schimmel hoeven deze kunststof kozijnen niet vaak te worden gereinigd. Ook hoeven ze niet te worden gecoat met speciale stoffen om bacteriegroei tegen te gaan of om chemische reacties te voorkomen, zoals bij hout en aluminium. Het enige wat u nodig heeft is een spons en een emmer warm water met zeep om stof en vuil te verwijderen!

Gaat lang mee

Kunststof kozijnen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar door de stijfheid en duurzaamheid van deze stijve kunststof. Kunststof raam- en deurprofielen zijn zo ontworpen dat ze hun levendigheid van kleur behouden gedurende de hele levenscyclus van het product.

Energiebezuiniging

Kunststof is een fantastische isolator, die uw totale raamunit helpt om uw gebouw koel te houden in de zomer en warm in de winter. kunststof profielen geleiden, in tegenstelling tot aluminium kozijnen, geen warmte, waardoor hoge temperaturen in de warmere maanden niet in uw huis kunnen komen. Dit betekent dat uw airconditioner niet zo hard hoeft te werken om uw gebouw koel te houden. Wanneer kunststof kozijnen gecombineerd worden met dubbele beglazing, kan het zijn dat u in de zomer de airco bijna nauwelijks hoeft in te schakelen! Kunststof kozijnen kunnen uw elektriciteitsrekening elk kwartaal drastisch verlagen, wat goed is voor zowel uw portemonnee als voor het milieu!