Wonen

Hoe de samenwerking met een architect verloopt

Als u een huis wilt bouwen is het verstandig om de hulp in te schakelen van een professionele architect. U zult waarschijnlijk een helder beeld in uw hoofd hebben van hoe het huis eruit moet komen te zien en welke stijl het gaat worden. Maar bij het ontwerpen van een huis komt veel inhoudelijke vakkennis kijken. Laat een architect u dus helpen bij het ontwerpen van uw huis zodat u zeker weet dat er een uit te voeren plan op tafel komt liggen. Als u een architect Hilversum zoekt om uw huis te ontwerpen kunt u terecht bij Engel Architecten. Zij zullen heel het proces van een huis ontwerpen met u doorlopen. Hieronder staat globaal beschreven hoe de samenwerking met een architect zal verlopen 

Externe factoren 

De architect begint het ontwerpproces door informatie te verzamelen over het huis. Alle aspecten van het huis en de omgeving die invloed zouden kunnen hebben op het ontwerp worden onderzocht. Het land, de hellingen, toegang, lokale codes voor landgebruik, ontwerpnormen, de buurt en de omgeving zijn een aantal van deze belangrijke aspecten die invloed hebben op het definiëren van het huis. De architect zal de lokale bouwvoorschriften, codehandhavingsprocessen en normen onderzoeken en begrijpen. 

architect moderne villa

Uw wensen en behoeften 

De architect zal veel vragen stellen om te ontdekken wat uw verwachtingen en behoeften zijn van het huis. Dit zijn bijvoorbeeld abstracte aspecten van het ontwerp zoals de individuele dromen die jullie hebben over het huis, de bezigheden die jullie hebben tijdens de dag, maar ook hele specifieke eigenschappen van het huis zoals hoeveel auto’s er in de garage moeten en hoeveel verdiepingen het huis gaat hebben. Maar er worden ook vragen gesteld over behoeftes die voor u nog onbekend waren, zoals waar de ramen moeten komen, zodat u op het gewenste tijdsstip de meeste lichtval in een specifieke kamer heeft. Engel Architecten kunnen al uw wensen en behoeftes samenbrengen met alle externe factoren, in een prachtig ontwerp voor uw huis.