Algemeen

printer trends

Moderne bedrijven hebben moderne printeroplossingen nodig. Multifunctionele printers (MFP’s) hebben geïnnoveerd en introduceren veel slimme printtechnologieën in het moderne kantoor. De zakelijke printers van vandaag de dag zijn ook verbeterd op het gebied van grootte, ontwerp en gebruikte materialen.

De verschuiving naar mobiel

Jaren geleden was het al moeilijk genoeg om met netwerkprinters via ethernetverbindingen vanaf desktop PC’s te printen, dus het is begrijpelijk dat draadloos printen toen nog maar een utopie leek. Het gemak van de connectiviteit met verschillende apparaten is een van de grootste functies die bedrijven eisen van de bedrijfsprinter van vandaag. De meeste printers worden nu geleverd met ingebouwde Wi-Fi en zijn ontworpen om te werken met mobiele apps die worden gebruikt in smartphones en tablets. Mobiele apps blijken nog efficiënter te zijn dan sommige stuurprogramma’s voor desktop-pc’s. Ze zijn ook gemakkelijker te gebruiken dankzij verschillende cloud-printprotocollen zoals Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria en eigen oplossingen zoals apps van printerfabrikanten.

Denk aan innovaties in de inkt- en tonertechnologie

Printerfabrikanten denken niet alleen na over de manier waarop inkt en toners worden verkocht, ze innoveren ook over de manier waarop deze verbruiksartikelen in printers worden gebruikt. De uitdaging om het vaak ingewikkelde en rommelige multi-stapsproces dat nodig is om nieuwe inkt of toner te laden, heeft een aantal interessante ideeën opgeleverd. Bij de aankoop van een nieuwe printer voor uw bedrijf is het zinvol om de opties af te wegen om zowel economische als ecologische inkt- en toneropties te vinden.

HP lanceerde onlangs de eerste snelle hervulbare tonertank die een printer in 15 seconden kan bijvullen. De HP Neverstop Laser is een messing-vrije, snelle-herladen laserprinter die tijd bespaart en serviceonderbrekingen beperkt.  Ook Epson’s EcoTank printers bieden meerdere jaren waarde van de inkt door het gebruik van extern gemonteerde inktreservoirs. Dit cartridge-vrije model zou kunnen passen bij bedrijven die willen dat lange perioden van tijd tussen het nodig hebben van inktvullingen. Fabrikanten worden ook steeds milieubewuster. Xerox bestudeert bijvoorbeeld milieuvriendelijke inkt- en toneroplossingen. Ook printerinkt en tonerverbruiksartikelen worden steeds vaker verkocht in recycleerbare verpakkingen.