InspiratieSlaapkamerVerbouwenWonen

Hoe maak je een kamer geluiddicht?

Plafond

Als je thuis moet werken maar je deel je huis met huisgenoten of kinderen, dan is het wel zo fijn als je een goede akoestiek in huis hebt. Met akoestische plafondpanelen verbeter je de akoestiek waardoor het minder als een chaos klinkt in huis. Akoestische plafondpanelen zijn de beste manier om een mooi plafond te creëren, deze panelen zijn mooi, voordelig, brandveilig en goed voor de akoestiek.

Kamers

Want als we vanuit huis werken, kunnen we allemaal wel wat extra rust gebruiken. Onze huizen moeten dienen als een rustige, vredige onderbreking van de drukte van de buitenwereld. Maar dat wordt steeds moeilijker naarmate de wereld drukker en luidruchtiger word, vooral als je nog steeds vanuit huis werkt en wat eenzaamheid nodig hebt om iets gedaan te krijgen. Om het lawaai te dempen, kunt u effectief geluiddichte kamers maken om het lawaai van het verkeer, sirenes, vliegtuigen, toetergeluiden en andere stoorzenders in en rond uw huis te dempen. Naast het geluid van buitenaf is het ook handig om de akoestiek binnen te verbeteren, helemaal wanneer je kinderen hebt.

De muren

Harde oppervlakken, zoals gipsplaten, pleisterwerk en tegels, weerkaatsen en versterken geluiden. Het is dus alleen maar logisch dat zachte oppervlakken geluiden absorberen, waardoor ruimtes veel stiller worden. Bedek muren met dikke dekens, foam of tapijt. Vrijwel elk zacht materiaal werkt, maar dikkere materialen absorberen meer geluid dan dunnere materialen. Als u het niet erg vindt om de ruimte een industriële uitstraling te geven, bevestig dan geluidsabsorberende panelen aan de wanden. De panelen zijn gemaakt van superieure geluiddempende materialen, zoals zacht schuimrubber, dichte polyestervezel en kurk.

Vloerkleden

Geluid weerkaatst niet alleen tegen muren, maar kan ook door harde vloeren worden weerkaatst. Als uw kamer een harde vloer heeft, hout, tegels of laminaat, is de eenvoudigste oplossing om een vloerkleed te leggen dat het geluid helpt absorberen. En, nogmaals, dikke tapijten zijn beter dan dunne. Koop ook een extra dikke onderlegger voor onder het vloerkleed voor extra geluidswering.