Tuin

Waar moet je op letten bij de aankoop van een hangmat

Wilt u tijdens uw vakantie lekker ontspannen of slapen in uw tuin? Dit kan heel eenvoudig dankzij een hangmat. Wanneer u op vakantie gaat of gaat backpacken wilt u natuurlijk geen zware hangmat meenemen. Hiervoor zijn er tegenwoordig ook speciale reishangmatten voor. Deze reishangmat is gemaakt van parachutestof. Hierdoor is hij licht van gewicht en kun je hem opvouwen tot een klein pakketje, waardoor hij heel gemakkelijk in een rugzak past. Het is belangrijk dat je de juiste hangmat koopt. Waar moet je precies op letten bij het aanschaffen van een hangmat? We hebben een aantal dingen voor je op een rijtje gezet.

Hangmat ophangsysteem

Wanneer je op reis bent en een hangmat wilt gebruiken, is het handig als je alles hebt wat je nodig hebt om de hangmat op te hangen. Reishangmatten zijn altijd voorzien van RVS haken. Met deze haken kunt u uw reishangmat gemakkelijk ophangen. Hiervoor heb je perfecte bomen nodig, en deze zoektocht is vaak iets moeilijker. Ga je een hangmat kopen zonder hangmat standaard? Vergeet dan niet om een hangmat ophangsysteem te kopen. Dit hangmat ophangsysteem bestaat uit sterke touwen gecombineerd met haken waar je de hangmat gemakkelijk aan kunt ophangen.

Hangmat standaard

U wilt ontspannen, maar er is nergens een boom te zien. Met een hangmat standaard is het toch mogelijk om een hangmat te gebruiken in de tuin. Deze standaarden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo kan je kiezen voor een metalen standaard. Als je liever iets wilt wat luxer is, kies dan voor een houten hangmatstandaard. Deze houten hangmatstandaard is iets zwaarder en daardoor moeilijker te verplaatsen. Het wordt echter wel een onderdeel van je tuin en dankzij het weerbestendige hout blijft deze hangmat lang mooi.

Aantal personen

Ga je een hangmat kopen, dan is het handig om van te voren te bedenken welke maat je wilt aanschaffen. Hangmatten zijn er in verschillende maten. Van hangmatten voor 1 à 2 personen tot kinderhangmatten tot XL hangmatten. Er is dus altijd iets voor iedereen. Als je alleen ligt, dan is een tweepersoons hangmat ook een aanrader. Hierdoor heb je extra ruimte en dit is nooit erg. Als je op zoek bent naar mooie en voordelige hangmatten kun je een keer een kijkje nemen bij Tropilex.