Tuin

Makkelijke manieren om je achtertuin leuker te maken

Makkelijke manieren om je achtertuin leuker te maken

Als je plotseling verrast bent door het feit dat je kinderen fulltime thuis zijn, kan het moeilijk zijn om nieuwe en unieke activiteiten te bedenken om ze bezig te houden terwijl ze niet naar school gaan. Helaas vervelen kinderen zich vrij snel, dus het hebben van een goede lijst met activiteiten is altijd een grote hulp. Wellicht zitten jij en je partner ook wel constant in verveling thuis. Daarom hebben wij deze lijst voor je gemaakt!

Tijd voor een trampoline show

Trampolines zijn ideaal voor plezier voor jong en oud! Ga voor een gemiddelde trampoline 305 of zelfs nog een maatje groter zodat iedereen er samen op past. Wees verstandig en neem een veiligheidsnet, zodat je jezelf niet heel de dag druk loopt te maken wanneer jouw kinderen aan het spelen zijn. Vind je het idee van een trampoline niks, omdat het niet mooi staat in de tuin? Kies er dan voor om de trampoline in de grond te laten zakken. Zo zit je er niet heel de dag tegenaan te kijken, maar alleen wanneer je kinderen een grote show hebben voorbereid.

Reusachtige gazon spellen

Laat de gazonspellen maar beginnen! Dit zijn echter niet zomaar spelletjes. Dit zijn supergrote spellen! Verander je favoriete spellen zoals Jenga in formaten die beter passen bij je grote achtertuin. Dit is een eenvoudig doe-het-zelfproject waarbij jij en je vrienden de hele middag buiten blijven hangen. De kinderen zullen dit ook geweldig vinden.

Buitenbioscoop

Maak een bioscoop buiten! Wat een leuk en uniek idee waar het hele gezin enthousiast van wordt. Kies om de beurt een film uit of bepaal door middel van ouderwets steen-papier-schaar wie de keuze mag maken. Wat je nodig hebt, is een projector, een zelfgemaakt scherm (probeer PVC-buizen te gebruiken), wat zitplaatsen en vooral veel popcorn! Decoreer het met sfeervolle verlichting of zet een vuurkorf neer. Vergeet dan zeker niet de marshmallows!