InspiratieTuin

Tuin ideeën voor luxe woningen

Tuin ideeën voor luxe woningen

Heb je een nieuw huis laten bouwen? Of wil je jouw bestaande huis een luxere uitstraling geven? Dan wil je verder gaan dan een standaard tuin met een groen gazon en schommel set. Je achtertuin attributen moeten hand in hand gaan met de uitstraling en het gevoel dat je wilt bereiken. Het klinkt misschien als een hele klus, maar je zult jezelf dankbaar zijn wanneer je tijdens zonnige dagen onder je terrasoverkapping kan genieten met een goed glas wijn in de hand.

Al fresco dineren

De beste aanvulling op die lekkere fles wijn is fantastisch eten. Dat is precies waarom al fresco dineren een essentieel onderdeel moet zijn van jouw nieuwe landschapsontwerp. Geniet van de zon die binnen schijnt in je volledige buitenkeuken, die een belangrijke trend (en een must) zijn geworden in luxe achtertuinen.

Buitenbar

Wat is een betere aanvulling op het buiten dineren dan een buitenbar? Dit is niet alleen praktisch tijdens het diner, maar ook wanneer je tot in de late uurtjes wilt borrelen en feesten. Niemand hoeft naar binnen om een biertje te pakken en jij hoeft je geen zorgen te maken dat deze per ongeluk over jouw nieuwe bank heen valt. Dat scheelt jou weer zorgen.

Carport

Bij een luxe woning, hoort vast ook een luxe auto. En ook al is dat niet zo, je wilt je auto altijd beschermen tegen regen, sneeuw, hagel, bladeren en vuil. Denk daarom eens aan het neerzetten van een carport die precies past bij de stijl van je huis. Want ja, dat is mogelijk!

Luxueuze accessoires

Luxe huizen zijn gevuld met kunst binnenshuis, maar waarom zou je ze dan ook niet buitenshuis neerzetten of ophangen. Stel je eens voor hoe jouw huis eruit zal zien met wat creatieve kunst. Sculpturen, muurschilderingen en tuinkunst kunnen wonderen doen voor je achtertuin. Denk hiernaast ook eens aan spiegels. Ze voegen niet alleen diepte toe aan een achtertuin, maar ze fleuren en verlichten ook de hele sfeer van je woning op.