Tuin

Duurzame inrichting van je tuin

Wil je je tuin opnieuw inrichten maar weet je niet zo goed hoe? Denk dan eens aan duurzaamheid. Je kunt met het inrichten van je tuin namelijk veel keuzes maken die goed zijn voor het milieu. Verder zijn duurzame tuinen vaak mooie, groene oases midden in een dorp of stad. Met onderstaande tips lees je hoe jij jouw tuin omtovert in een duurzame tuin.

Kies duurzaam tuinmeubilair

Je hebt tuinmeubelen in alle soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je voor je duurzame tuin kiest voor duurzame materialen. Hiervoor kun je het beste kiezen voor tuinmeubels van hout. Zorg er dan wel voor dat deze gemaakt zijn van duurzaam hout. Houten tuinmeubels moet je echter wel goed onderhouden door ze jaarlijks te schilderen. Een andere optie is dan kunststof tuinmeubelen. Deze zijn gemaakt van stevig plastic dat niet vergaat. Als de levensduur op is kun je deze meubelen eenvoudig laten recyclen bij de milieustaat.

Creëer een leefomgeving voor dieren

De meeste mensen richten hun tuin in voor zichzelf. Dit is ook logisch, want dit is toch de plek waar jij zomers lekker kunt genieten. Maar met een kleine aanpassingen maak je je tuin ook aantrekkelijk voor allerlei dieren, zoals vogels, insecten, amfibieën en kleine zoogdieren. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een egeltje in je tuin te hebben? Kies hiervoor de juiste planten en hang vetbolletjes en voer op voor de dieren.

Zorg voor een goede luchtkwaliteit

Als je de hele tuin vol legt met stenen wordt het niet alleen super warm in de zomer, maar heb je ook geen mogelijkheid om de luchtkwaliteit te verbeteren. Maak daarom volop gebruik van planten. Hiermee daalt niet alleen de temperatuur, waardoor het koeler is in je tuin, maar zorgen planten voor een goede luchtkwaliteit. Ze halen namelijk fijnstof uit de lucht en produceren zuurstof. Zo is jouw tuin een gezonde leefomgeving om lekker in te zitten.

Geef een antwoord