TuinWonen

Dit heb je nodig voor jouw droomvijver

Dit mag zeker niet ontbreken in jouw droomvijver

Wil jij jouw droomvijver gaan realiseren? Dan zijn er enkele dingen die zeker niet mogen ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten vissen, benodigdheden zoals
visvoer en diverse andere dingen. In dit artikel vertellen wij je wat er zeker niet in de vijver van je dromen mag ontbreken. Ben jij al nieuwsgierig? Lees dan verder en start met het ontwerpen van jouw droomvijver!

Vijverbak

De vijverbak is de basis van je vijver en kun je eenvoudig installeren en aanleggen. Er zijn verschillende soorten vijverbakken verkrijgbaar en ook nog eens in diverse maten. Doordat een vijverbak van sterk materiaal is gemaakt, is er nauwelijks kans op een lekkage. Een vijverbak behoeft weinig onderhoud en je kunt hem vanwege de harde randen ook mooi afwerken.

Vijverplanten

Ook vijverplanten mogen zeker niet in jouw vijver ontbreken. Deze staan niet alleen mooi, maar hebben ook een belangrijke functie in de vijver. Zo zorgen ze ervoor dat het water helder en zuiver blijft. Dit komt doordat ze de voedingsstoffen in het water gebruiken, waardoor er niet snel algen zullen groeien. Ook zijn ze ideaal als schuilplaats voor waterdiertjes. Zorg er dan ook voor dat je genoeg vijverplanten in je vijver hebt.

Vijverpomp

Met een vijverpomp zorg je voor een goede watercirculatie in de vijver. Dit is erg belangrijk, omdat dit zorgt voor gezond vijverwater. In de vijver vinden namelijk tal van biologische processen plaats. Er ontstaan hierbij diverse kleine hoeveelheden afval, van onder andere nitraat, ammoniak en methaan. De vijverpomp vervoert het water naar het vijverfilter, waar ter plaatse het afval eruit gefilterd wordt. Dit zorgt ervoor dat je een hele mooie heldere vijver hebt. Ook verbetert de kwaliteit van het water, wat weer positief is voor het leven in de vijver.

Fonteinpomp

En wat dacht je van een fonteinpomp? Een fonteinpomp geeft je fontein een luxueuze uitstraling en zorgt voor een beter vijverklimaat. Middels de fonteinpomp kan de vijver zich steeds meer mengen met je tuin en dat heeft uiteindelijk een positief effect op het leven wat naar de tuin getrokken wordt. Denk bijvoorbeeld aan vogels die iets willen drinken of een badje willen nemen, insecten die op zoek zijn naar water, enzovoort.

Weet jij al welke producten je gaat aanschaffen voor jouw droomvijver? Bekijk eens online wat meer inspiratie en ga alvast op zoek naar bovenstaande producten. Wij wensen je veel succes met het creëren van jouw droomvijver!