Tuin

De voordelen van siergrind in de tuin

Ga jij binnenkort je tuin onder handen nemen? Wil jij graag een border of een looppad aanleggen? Wil jij binnenkort siergrind kopen of twijfel je nog over het materiaal? Lees hier vijf voordelen van een tuin met siergrind

Goedkoop

Grind is relatief voordelig ten opzichte van tegels. Voor zo’n 100 euro aan siergrind kan je ongeveer 20 vierkant meter bedekken. Dat is al snel 1,5 keer goedkoper dan standaard stoeptegels. Daarnaast gaat grind ook erg lang mee, waardoor je jarenlang plezier kan hebben van het aangelegde deel grind in jouw tuin.

Verzorgd

Siergrind ziet er erg mooi, natuurlijk en verzorgd uit. Het zorgt voor een mooie uitstraling en het is goed te combineren met andere elementen in de tuin. Het past bij klassieke huizen, maar ook bij moderne huizen. Siergriend is leverbaar in verschillende kleuren zoals grijs grind, goud grind, koper grind en wit grind.

Simpel

Buiten dat grind goedkoop en mooi is, is het ook heel eenvoudig aan te leggen. Grindstabilisatie zorgt voor een egaal en goede berijdbaar pad. Handig dus onder bijvoorbeeld een tuinpad of terras van grind. Daarnaast voorkomt het kuilen, plassen en spoorvorming. En dat is belangrijk, zeker wanneer het grind zwaar wordt belast door bijvoorbeeld auto’s.

Onderhoud

Een van de reden waarom mensen ook voor grind kiezen is dat het eenvoudig te onderhouden is. De tuin heeft een mooie uitstraling en kan na een aantal jaren hersteld worden door een toplaag nieuwe steentjes. Het grind blijft zijn kwaliteit behouden. Ook de kleur van de meeste grindsoorten vergaat niet. Wanneer het grind na een aantal jaar is verkleurd, is het ook weer gemakkelijk schoon te maken.

Waterdoorlatend

Siergrind heeft genoeg ruimte tussen de korrels waardoor er bij een normale regenbui geen plassen ontstaan in de tuin. Tegels kunnen vaak urenlang blank staan. Door het grind blijft je tuin goed begaanbaar, ook tijdens de herfst wanneer het veel regent. Ideaal dus in alle weersomstandigheden.