Inspiratie

Wat mag er niet ontbreken in de kinderspeelkamer?

Een eigen plekje hebben om te kunnen spelen is belangrijk voor alle baby’s en jonge kinderen. De speelkamer is meestal ook de slaapkamer en je moet dus een vaak beperkte ruimte praktisch inrichten waar kinderen zowel kunnen spelen als slapen. Bij Vikingchoice hebben ze de leukste producten voor kinderkamers en speelgoed. We geven je daarom graag wat tips die jij kunt gebruiken om de kinderspeelkamer ideaal in te richten zodat jouw kinderen heerlijk ontspannen kunnen slapen en spelen. Wist je dat er ook speelbedden zijn waarmee kinderen overdag kunnen spelen en ’s nachts in kunnen slapen. Een vertrouwd eigen speelhuisje, dat wil toch elk kind!

Het ideale speelgoed voor kinderen

Kinderspeelgoed, je ontkomt er niet aan. De hele woonkamer, keuken en slaapkamer liggen er waarschijnlijk vol mee. Het kan soms lastig zijn om weer wat leuks en unieks te bedenken. Wat dacht je van een ballenbak voor baby’s. Met een ballenbak beleven baby’s en jonge kinderen urenlang speelplezier. Ballenbakken die je in Nederland kunt kopen moeten voorzien zijn van een keurmerk en hebben ballen met een diameter van minimaal 7 cm. Ballenbakken hebben vaak een heerlijk zachte foam laag en zijn in alle maten en vormen verkrijgbaar. Met een kleurvolle en rijkgevulde ballenbak komt de fantasie van elke baby tot leven. Naast ballenbakken vinden kinderen speelkeukens, Tipi tenten en loopfietsen ook altijd erg leuk om te krijgen. Uitdagend speelgoed waarbij ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Geschikte meubels voor op de kinderkamer

Naast een plek om te spelen is de speelkamer ook vaak de slaapkamer. Je hebt allerlei handige kindermeubels waarmee jij de kinderkamer zo praktisch mogelijk inricht. Kinderkasten in opvallende kleuren versierd met favoriete idolen geven de kinderkamer een eigen sfeer en bieden natuurlijk ook de nodige opbergruimte. Om nog meer ruimte te besparen kun je bijvoorbeeld een kinderbed kopen met extra opbergruimte onder het bed. Heb je meer kinderen? Kijk dan naar een praktisch stapelbed. Maar ook mooie thema bedden zoals huisbedden, hoogslapers en autobedden geven een unieke inrichting aan de kinderkamer. ’s Avonds naar bed toe gaan en overdag spelen wordt een feestje voor elk kind met een mooi ingerichte kinderkamer.

Geschikte meubels voor op de babykamer

Een babykamer wil je graag praktisch inrichten. Het begint met een mooie plek om te kunnen slapen. Kies je voor een wiegje, of voor een ledikant? Je kunt bijvoorbeeld een ledikant kiezen die je vast kunt koppelen aan jouw eigen bed. Zo is de baby altijd dichtbij. Je hebt ook verstelbare meegroei ledikanten die je kunt ombouwen naar peuterbedje zodra het kind oud genoeg is. Naast een goed bedje zijn een babydeken, een eetstoel, een loopstoel en een inbakerdoek onmisbaar op de babykamer.