Tuin

Dé Tuintrend Van 2019: Loungen Op Je Zelfgemaakte Lounge Set

Textura Palletkussen Sofray Blauw

Dit voorjaar wil je jouw terras weer gezellig maken. Maar hoe ga je dit aanpakken? In onze  blog lees je over wat ons betreft dé tuintrend van 2019 wordt. Wat ons betreft is dit een zelfgemaakte lounge set van pallets, mét mooie palletkussens om het af te maken.

Je steigerhouten lounge set staat inmiddels alweer een aantal jaar. Zelf vind je dat het aan vervanging toe is. Een volledig  nieuwe lounge set kopen is wel weer een grote investering. En eenzelfde steiger houten loungeset maken is nou ook niet echt vernieuwend. Als dit ook jouw situatie is, hebben we een leuke oplossing: een lounge set van pallets.

Met pallets kan je een hartstikke leuke lounge set zelf maken. Lekker creatief en je kan het precies vormgeven zoals jij het wil. Om het af te maken leg je er mooie palletkussens op. En deze kan je elk jaar (of twee) vervangen. Zo kan je je gezellige zit plek vernieuwen zonder al te grote bedragen uit te geven.

Pallets voor je lounge set

Pallets zijn al te koop voor ongeveer €5 per stuk. Even zoeken op Google en er verschijnen tientallen websites waarop je ze kan kopen. Ook hebben veel bedrijven pallets overcompleet. Hier zou je ze eventueel gratis op kunnen halen. Maak altijd een loungeset van pallets met afmetingen van 120cm x 80cm. Dit wordt ook wel Euro formaat pallets genoemd.

Gooi tijdens het maken van de lounge set al je creativiteit in de strijd. Ongeverfd hebben ze een rauwe industriële uitstraling. Maar verven kan natuurlijk ook. Door wit of grijs te gebruiken kan je meer accent leggen op de kussens die je gaat gebruiken. De pallets vallen dan meer op de achtergrond. Andere kleuren verf gebruiken kan natuurlijk ook. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies er een die het meest past bij wat je zelf voor ogen hebt met je tuin.

Palletkussens om het af te maken

Palletkussens maken je loungeset helemaal af. Er zijn tal van verschillende stoffen, kleuren en vrolijk prints. De palletkussens hebben afmetingen van 120cm x 80cm of 120cm x 60cm. Dit kussen wordt gebruik als de basis. Hier zit je op. Met palletkussens van 120cm x 80cm kan je rugkussens plaatsen bovenop de zitkussen. Bij zitkussens van 120cm x 60cm plaats je eerst tegen de rugleuning je rugkussens. Vervolgens schuif je je zitkussen daar tegenaan.

Bij het kiezen van de perfecte palletkussen let je onder andere op de stof. Je kan kiezen tussen katoen en waterafstotende stof. Katoen is heerlijk om op te zitten. Zelf op de warmste zomerdagen is het zitten nog lekker koel. Een nadeel is wel dat de kussens niet in de regen kunnen blijven liggen. Waterafstotende palletkussens daarentegen kan je dag en nacht buiten laten liggen. Dauw of een buitje zijn geen enkel probleem. Een nadeel is wel dat ze warm worden tijdens hete zomerdagen. Uiteindelijk komt het neer op je persoonlijk smaak.

Geef een antwoord