Tuin

5x tips om de perfecte tuinmeubelen te kiezen voor in je tuin

Heb je net een nieuw huis gekocht en druk bezig met inrichting van je nieuwe tuin? Of kan jouw huidige tuin gewoon een make-over krijgen? In welke situatie dan ook, tuinmeubelen zijn tegenwoordig haast wel een echte must voor jouw tuin. Als je hier dus nog niet over beschikt of jouw huidige tuinmeubelen toe zijn aan vernieuwing, is het goed om hiernaar op zoek te gaan. Of je nu kiest voor van der Garde houten tuinmeubelen of een hele andere soort: als we het hebben over tuinmeubelen heb je mogelijkheden genoeg. Hoe je de perfecte tuinmeubelen kiest voor in jouw tuin? Je leest het hier!

Het materiaal bepalen

Het eerste waar je over na moet denken als je de perfecte tuinmeubelen wilt kopen, is het materiaal. Tuinmeubelen zijn namelijk te verkrijgen in verschillende soorten materialen. Ieder materiaal heeft zo weer zijn eigen voor- en nadelen. Bij het zoeken naar het materiaal is het goed om te kijken naar wat je mooi vindt, het gaat tenslotte om meubelen voor in jouw tuin. Maar waar je ook zeker op moet letten, is hoe onderhoudsvriendelijk de verschillende materialen zijn. Hoe minder onderhoud ze nodig hebben hoe beter. Bij materialen voor tuinmeubelen kun je bijvoorbeeld denken aan hout, kunststof, wicker, teak, aluminium en bamboe. Een materiaal dat enorm geliefd is, is Teak. Als je hiernaar op zoek bent, kijk dan eens bij Teak Tuinmeubelen bij van der Garde.

Bepaal welke tuinmeubelen je graag wilt hebben

Tuinmeubelen zijn er in verschillende soorten, waardoor het goed is om te bepalen voor welke soort je wilt gaan. Ben je op zoek naar één tuinmeubel, of wil je eigenlijk wel meerdere tuinmeubelen nieuw hebben? Het is natuurlijk allemaal mogelijk. Als we het hebben over tuinmeubelen, kun je denken aan bijvoorbeeld een loungeset, tuintafel, tuinstoelen, tuinbank en ligbedden. 

De grootte bepalen

Met tuinmeubelen kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Maar iets waar je zeker op moet letten, is de grootte van deze meubelen. Zeker als je niet zo’n ruime tuin hebt, is het goed om hierop te letten. Maar dat niet alleen, ook is het verstandig om na te denken over hoeveel plekken je nodig hebt in de tuin. Hoe groot is je gezin? Komen er regelmatig mensen op bezoek? Houd dit goed in je achterhoofd bij het kiezen van nieuwe tuinmeubelen, zodat je zeker weet dat je hierin de juiste keuze maakt. 

Ga voor onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen

We benoemden het hierboven al even, maar het is zeker aan te raden om te kiezen voor onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen. Dit zijn meubelen die maar weinig onderhoud nodig hebben, waardoor je hier ook niet telkens naar hoeft om te kijken. Zo is het bijvoorbeeld goed om te kijken naar of het tuinmeubel dat je op het oog hebt bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Ook is het bij het ene materiaal vaker nodig om schoon te maken dan bij het andere materiaal. Weeg de voor- en nadelen hiervan goed tegen elkaar af. Weinig onderhoud is altijd fijn, dus probeer dit te realiseren.

Durf te investeren

Een laatste tip voor het kopen van de perfecte tuinmeubelen, is het durven investeren. Tuinmeubelen zijn beschikbaar in allerlei prijsklassen, waardoor je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Echter is het natuurlijk wel van belang dat de meubelen die je kiest voor een lange tijd meegaan. Tuinmeubelen kunnen dan best een investering zijn, maar dit haal je er vaak ook zeker weer uit. Daarom is het goed om te durven investeren. Ga dus echt voor goede kwaliteit en laat je niet meteen verleiden door goedkope meubelen. Goedkoop is duurkoop is hierbij namelijk sneller mogelijk en dit moet je zien te voorkomen. Je hoeft natuurlijk ook niet voor de duurste meubelen te gaan, ga voor jezelf op zoek naar een goede middenweg. Hoe beter de kwaliteit, hoe langer je er profijt van kunt hebben.

Bij de zoektocht naar de perfecte tuinmeubelen kan dus nog best een hoop komen kijken. Omdat het best een investering kan zijn, is het echter wel belangrijk dat je 100% achter je keuze staat. Met goede kwaliteit meubelen voor in de tuin kun jij straks optimaal van de buitenlucht genieten!