Keuken

Tips voor het kopen van een koelkast


Kies een stijl

Er is een koelkast voor elk huishouden. Franse deurmodellen zijn zeer populair vanwege hun high-end esthetiek. Sommige consumenten geven de voorkeur aan het gemak van bodemvriezers, die verse levensmiddelen op ooghoogte plaatsen. zij aan zij vriezer passen beter in een kleinere keuken vanwege hun smalle deuren.

De grootte

De meeste koelkastconfiguraties zijn er in verschillende maten en capaciteiten. Meet altijd eerst waar u de koelkast wilt zetten voordat u gaat winkelen. En zorg ervoor dat hij door de deuropeningen past. Laat de deuren van de koelkast openzwaaien en zorg voor een vrije ruimte van ongeveer 3 centimeter aan de zijkanten en achterkant voor voldoende luchtstroom. Wat betreft de capaciteit raden de meeste fabrikanten 19 tot 22 kubieke meter aan voor een gezin van vier personen. Maar als u een grote wekelijkse shopping trip doet of in bulk koopt, kan het zijn dat u meer dan 30 tot 33 kubieke meter nodig hebt.

Let op het energie Label

Energie-efficiëntie is bij de consument een groot verkoopargument geworden. Alle nieuwe koelkasten zijn een stuk efficiënter dan tien jaar geleden, maar sommige zijn alsnog een stuk energie efficiënter dan anderen. Bij het kopen van een koelkast kijkt u dus goed de energie labels van de koelkasten die u overweegt en vergelijkt u de jaarlijkse kosten en de gebruikte kilowattuur per jaar. Zo kan je goed zien welke koelkast op de lange termijn zuiniger en goedkoper is. Een Liebherr koelkast heeft bijna altijd een A+++ keurmerk en is dus een duurzame keuze.

De deur ijs- en waterdispenser

Deze koelkasten hebben een ingebouwde dispenser voor koud water en ijsklontjes. Dit is veel makkelijker dan elke keer zelf ijsklontjes maken.

Temperatuurregeling

Met een koelkast met plaatselijke temperatuurregeling bepaalt u zelf hoe koud uw koelkast is op bepaalde plekken. Stel bijvoorbeeld een lade zo in dat deze koeler is dan de rest van de koelkast om vlees en vis beter te bewaren.