Tuin

Redenen waarom je een tuinkas moet aanschaffen

Creëer je eigen microklimaat

In een kas kun je je eigen microklimaat creëren, waarbij je de temperatuur en de luchtvochtigheid waaraan je je planten blootstelt, kunt regelen. Of je nu het hele jaar door groenten wilt kweken, exotische planten wilt kweken of heel vroeg in het seizoen met zaailingen wilt beginnen, je kas biedt de aanpasbare kweekomgeving die je nodig hebt. Ons gekke klimaat houdt je kweekplannen niet langer tegen, met een kas kun je gaan tuinieren, wat voor weer het ook is.

Blijf gezond en gelukkig

Als u het soort persoon bent dat veel tijd buiten moet doorbrengen en die na te veel dagen binnenshuis acute hut koorts krijgt, zult u het heerlijk vinden om een kas te bezitten. Het biedt een beschutte, droge plek waar u naar hartenlust kunt planten en tuinieren, ongeacht het weer. Warm en droog zult u worden aangemoedigd om het hele jaar door meer tijd in het zonlicht door te brengen. Dat is geweldig nieuws voor je botten (Vitamine D) en je humeur.

Bespaar geld

Bespaar geld door nieuwe planten uit zaad te kweken. Het kweken uit zaden kost een fractie van de prijs in vergelijking met het kopen van planten, groente en fruit uit de winkel. Met een eigen kas hoeft u geen honderden euro’s meer uit te geven om uw tuin op te frissen. En als het gaat om het uitproberen van nieuwe soorten, daar zit met een kas geen mate op. Een kas geeft u de vrijheid om te experimenteren tegen een zeer lage prijs. En als een vriend of buurman een soort heeft die u graag wilt uitproberen, maakt uw nieuwe kas ook van het vermeerderen van stekken een makkie.

Wil je dus een tuinkas kopen, dan zijn er dus meer dan genoeg redenen voor. Het is niet alleen gezond maar ook leuk en goed voor de portemonnee.