Keuken

Industriële keuken? Drie tips voor een stoere keuken

We zagen deze trend al voorbijkomen in 2020, maar ook in 2021 nemen we de industriële stijl mee naar het interieur. Het leuke aan een industriële stijl is dat je er alle kanten mee op kan. Er zijn altijd een aantal basismaterialen: beton, metaal, steen en hout. Dit geld voor elke ruimte. Ook in een industriële keuken. Hieronder vind je een aantal tips om een industriële keuken te creëren.

Vloer met betonlook

Zoals al eerder is genoemd komt beton erg vaak terug in industriële keukens. Een keramische vloer met betonlook tegels is geïnspireerd op industriële betonnen vloeren uit New York. De keramische tegels zijn bijna niet te onderscheiden van echt beton. Daarnaast passen deze tegels bij veel andere materialen zoals het genoemde hout en metaal, om de keuken zo groot mogelijk te laten lijken, kan je het beste voor grote tegels kiezen, bijvoorbeeld vloertegels 60×60. Hierdoor zijn er minder voegen zichtbaar waardoor de ruimte groter en stakker lijkt.

Keukenblok van hout

Als je kiest voor een keukenblok met veel hout in de industriële stijl, dan is de uitstraling afhankelijk van het soort hout dat je kiest. Wanneer je voor licht hout kiest, geeft dat je keuken een minder robuuste uitstraling dan wanneer je voor onbewerkt hout kiest. Je kan het zo industrieel maken als je zelf wil. Je kan bijvoorbeeld de tegelvloer daarop aanpassen met verschillende tinten of zelfs met houtlook om het een mooi strak geheel te laten worden. Ook kan je kiezen voor een matzwarte kraan in het keukenblok of matzwarte handvaten voor de kastjes.

Industriële kasten

In de keuken kan je ook industriële kasten plaatsen. Dit zijn vaak open kasten, met glazen panelen in een frame, waarin je spullen kan zetten. Hier kan je bijvoorbeeld je mooiste servies kwijt, mooie flessen drank of planten. Let erop dat deze kasten niet te vol komen staan, want dan wordt het eerder rommelig dan stoer. Wanneer je veel kleinere spulletjes hebt, kan je dit ook in een rieten of houten kist doen.