AlgemeenInspiratieInterieurWonen

Hoe kies je de juiste salontafel voor je woonkamer?

In moderne open woningen zet de woonkamer zeker de toon voor het hele interieur. Hoewel de bank een cruciale rol speelt bij het vormgeven van de stijl en de algemene sfeer, kan de salontafel die hem aanvult net zo belangrijk zijn. Je kunt deze eigenlijk zien als de hoofdpersonage van de ondersteunende acteurs. Dit maakt het alleen nog maar belangrijker dat je het juiste ontwerp en materiaal kiest. Geen stress! Wij zijn er om jou te helpen.

Esthetiek en functionaliteit

Goed geplaatste salontafels zijn de helden van het comfort in de woonkamer. Je kan je toch niet voorstellen dat je geen plek hebt om je kopje thee of koffie, je tijdschriften of telefoon neet te zetten. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen met een leuke tafel. Voor extra functionaliteit kun je een poef kiezen om gemakkelijk extra zitplaatsen te creëren. Een ander goed idee is een salontafel die extra opbergruimte biedt, zoals deze salontafel met plank. Want hoe mooi je salontafel ook is, wanneer je woonkamer rommelig is, is dat het enige wat opvalt!

Welke vorm moet je kiezen?

De ruimte is een fundamentele factor waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van je salontafel. Als de beschikbare afmetingen klein zijn, adviseren we om te zoeken naar een ronde vorm. Je wilt namelijk genoeg ruimte overhouden tussen de bank en de tafel om vrij te kunnen bewegen en comfortabel te zitten. Vergeet deze regel ook niet aan te houden voor de afstand tussen de tafel en het meubelstuk waar je televisie op staat. Je wilt ongelukken natuurlijk liever vermijden! Gelukkig zijn er genoeg leuke designs, zoals deze zwarte ronde salontafel met glas. Heb je meer ruimte beschikbaar of wil je veel spullen kwijt op je salontafel? Plaats dan meerdere kleine of kies voor een rechthoekige of vierkante vorm. Zoals je al leest, zijn er zeker genoeg opties!