InspiratieInterieur

Bouw je eigen kerstdorp

Voor de meeste mensen is het een jaarlijkse traditie om een kerstboom in huis te nemen. Gezellig onder het genot van kerstmuziek met het hele gezin de kerstboom opzetten. Echter zien we ook steeds vaker dat mensen kiezen voor een (klein) kerstdorpje voor in huis. In dit blog gaan we dieper in op deze trend.

Een kerstdorp bouwen

Voor vele van ons is dit meer dan alleen een kerstboom met Kerstmis. Meer en meer mensen bouwen thuis een compleet kerstdorp. Meestal wordt er een speciale ruimte vrij gemaakt voor het dorp. Je kunt ervoor kiezen om met een plank je vensterbank groter te maken of je kunt ook een speciale tafel reserveren voor het dorp. Deze hobby begint voor de meeste mensen klein. Ze kopen verschillende kersthuisjes en beginnen met een klein dorp. Maar hoe meer jaren verstrijken, hoe verder het dorp groeit.

Uitbreidingen voor kerstdorp

Naast huisjes en figuurtjes komen er elk jaar nieuwe dingen bij. Van een prachtige kerstboom, tot een skibaan met skilift. Natuurlijk mag een miniatuurtreintje ook niet missen. Hoe zit het met de kermis. Ook het aantal winkeltjes in het kerstdorp groeit jaarlijks. Denk aan een bakkerij, een postkantoor en een ijsbaan in het centrum van het dorp.

Over tijd kun je ook kiezen om bepaalde elementen van je miniatuurdorp anders aan te pakken. Waar je eerst koos voor blauwe ondergrond, kun je later kiezen voor ‘echt’ water door gebruik te maken van speciaal folie. Hetzelfde geldt voor het uitbreiden van je omgeving met bijvoorbeeld papier-maché bergen. Dit maakt je dorp nog mooier en realistischer.

Kerstdorp inspiratie

En door de jaren heen groeit dit voor velen uit tot een ware hobby. We hebben ook nog een tip om inspiratie op te doen. Als je deze zomer aan het strand ligt of in een mooie omgeving bent, kun je alvast wat inspiratie opdoen voor het thema wat je wilt gaan gebruiken voor je kerstdorp. Een mooie omgeving is het namelijk de perfecte plek voor inspiratie. Maak ook gerust wat foto’s, zodat je niet vergeet hoe een landschap eruit zag.

Geef een antwoord