Interieur

Drie interieurtips voor kerst

Yes! Het is weer december. Dit betekend feest en gezelligheid. Het is het perfecte moment van het jaar om je huis extra gezellig en sfeervol te maken. Natuurlijk hoef je niet ieder jaar nieuwe accessoires te kopen. Met een beetje creativiteit en inspiratie kom je al heel erg ver. Kies kleuren en een stijl die je aanspreekt en bij de rest van je huis past. Hieronder vind je een aantal tips.

Kleuren

Bij kerst denken we vaak aan rood. Rode kussentjes, rode lintjes, rode kaarsen en noem het maar op. Maar bij kerst passen nog veel meer winterse tinten zoals donkergroen, koper, bruin. Dit kan je prachtig combineren met gouden of koperen accessoires. Door kerstlichtjes op te hangen wordt het niet te donker maar juist heel gezellig.  

Wanneer je een licht interieur hebt en dit graag zo wilt houden kan je ook met wit en pastel kleuren een kerstsfeer creëren in je woning. Combineer de lichte kleuren met licht hout voor een warme touch.

Kies in ieder geval 2 á 3 kleuren die je wilt gebruiken tijdens kerst in je interieur. Verwerk deze kleuren ook in de kerstboom of op de tafel zodat het geen chaos wordt.

Extra gezelligheid

Tijdens de donkere dagen is het leuk om je huis extra feestelijk te maken. Dit kan je doen door een kerstdorp te bouwen. Kerstdorpen zijn er in verschillende soorten en maten. Je kan een klein kerstdop bouwen met een aantal huisjes en figuurtjes, maar je kan het ook groots aanpakken door een uitgebreid dorp te bouwen. Bij Felineworld.com vind je een uitgebreide collectie van Lemax kersthuisjes. Laat je inspireren en ontspan bij het maken van een kerstdorp.

De kerstboom

De kerstboom in huis in een jarenlange traditie. Toch is een kerstboom niet altijd praktisch. Wanneer je weinig ruimte hebt in je woonkamer kan het veel mooier zijn om voor een paar kersttakken met lichtjes te kiezen. Zo kan je toch een paar favoriete ornamenten ophangen aan de kersttakken zonder dat het te rommelig wordt in huis.