InspiratieWonen

Zo haal jij de Kerst in huis

Sta jij te popelen om de kerst in huis te halen en weet je niet goed waar je kunt beginnen? Dat snappen wij maar al te goed. Het is echt niet te vroeg om in november alvast te beginnen met wat voorbereidingen. Zo kun je besluiten om elk weekend een onderdeel in huis te halen of van zolder te halen, zodat je de kerstsfeer langzaam opbouwt. Hoe dit er praktisch gezien uitziet? Lees snel verder!

Een kerstdorp bouwen

Als jij fan bent van het opbouwen van kerstdorpen, dan is dit een prima manier om langzaamaan te gaan starten met bouwen. Haal de spullen van de afgelopen jaren van zolder als je deze nog hebt en kies een mooie plek uit om jouw kerstdorp op te bouwen. Hierna kun je bekijken welke thema’s je nog toe wilt voegen. Lemax heeft ontzettend veel onderdelen voor een kerstdorp, dus je kunt bijvoorbeeld elk weekend een stukje erbij bouwen. Zo blijf je lekker bezig en kun je tot aan Kerst je elk weekend vermaken.

Traditionele kerststal

Als jij liever voor een meer traditionele invulling wil gaan, dan kun je een mooie kerststal neerzetten. Deze kun je bijvoorbeeld op de schouw neerzetten, maar ook op een bijzettafel bij het raam of zelfs in de hal. Deze brengt alvast een deel van de kerstsfeer in huis, zonder dat dit al te schreeuwerig is. Zet deze bijvoorbeeld aan het einde van november alvast neer, zodat je er extra lang van kunt genieten.

Hang een kerstkrans op

Een andere manier om Kerst alvast in huis te halen is door een kerstkrans op te hangen. Deze kun je aan de voordeur hangen, zodat je deze steeds ziet als je thuiskomt na een lange werkdag. Maar, je kunt deze ook prima op de deur bij de woonkamer hangen. Hierdoor heb je er écht veel plezier van, want deze zie je nu eenmaal een stuk vakerr dan je eigen voordeur.

Verlichting ophangen

Als jij een vast energiecontract hebt is dit nog een leuke optie, want extra verlichting tijdens de donkere dagen komt goed van pas. Zorg dat je energiezuinige ledlampjes gebruikt en hang deze bijvoorbeeld in de tuin, over de railing van je balkon, aan de schutting of het dak van de schuur. Hierdoor is jouw woning mooi verlicht, wat trouwens ook goed helpt tegen inbrekers! Wat extra gezelligheid mag best in de herfst en dit schreeuwt niet direct ‘Kerst’. Zo kun je dit dus al lekker vroeg ophangen.