Inspiratie

Kozijntrends

Op het gebied van kozijnen zijn er op dit moment verschillende trends. En wanneer je jouw kozijnen al 15 jaar niet meer vervangen hebt, moet je er eens over nadenken om mee te gaan met deze trends. Naast dat kozijnen je woning een andere uitstraling kunnen geven, kunnen ze je woning ook beter isoleren, waardoor je een duurzamere woning krijgt. Maar wat zijn nu de kozijntrends? We hebben ze voor je opgesomd.

Zwarte kozijnen

Een opkomende trend zijn de zwarte kozijnen. Steeds meer mensen willen de industriële uitstraling terug laten komen in het gehele huis. Dit kan middels stalen deuren maar tegenwoordig ook middels zwarte kozijnen. Wanneer je de zwarte rechte lijnen terug laat keren in de gehele woning, creëer je al snel een industriële uitstraling.

Houten kozijnen

Voor wie duurzaamheid erg belangrijk is, moet echt eens nadenken over houten kozijnen. De houten kozijnen worden niet alleen op een duurzame manier gefabriceerd. Ze blijven ook gewoon erg mooi. Houten kozijnen kun je zelfs laten maken in iedere kleur en je kunt ze vaak laten samenstellen op basis van eigen wensen en behoeften.

Kunststof kozijnen

Wie nieuwe kozijnen wil die een hele lange levensduur hebben, kiest voor kunststof kozijnen. Deze kozijnen kun je wederom weer op basis van kleur bestellen. Daarnaast zijn kunststof kozijnen meer tochtvrij dan de houten kozijnen. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden op het gebied van vormen en soorten dan bij houten kozijnen. Dit komt doordat kunststof toch een stukje steviger is.

Glas

Naast dat de kozijnen heel veel kunnen betekenen voor de duurzaamheid van de woning, moet je ook echt goed kijken naar het soort glas wat je in de kozijnen plaatst. Neem altijd dubbelzijdig glas. Ondanks dat het misschien over de bovenwoning kozijnen gaat, we adviseren je altijd voor dubbelzijdig glas te kiezen. Dit om onder andere alle warmte in de wintermaanden binnen te houden.

Geef een antwoord