Inspiratie

Kerstdorpen brengen u helemaal in de kerstsfeer!

Kerstdorpen

We kruipen langzaam richting het einde van het jaar. En dat betekent dat ook alle kerstdorpen van zolder worden gehaald en weer worden uitgestald in de woonkamer. Zover is het echter nog niet. De echte bouwers weten dat er veel meer bij komt kijken!

Kerstdorpen: Opstelling en thema

De ervaren bouwers weten namelijk dat het niet alleen draait om de kersthuisjes maar om het totaalplaatje. Daar horen dus ook de poppetjes bij die actief bezig. Ze zijn bijvoorbeeld aan het schaatsen of staan bij een kraampje. Ook de rendieren mogen niet ontbreken. En natuurlijk het decor! Niet alleen de huisjes en de mensen of dieren zijn belangrijk. Vergeet absoluut de bomen, de sneeuw en de bergen niet. Daarmee maak je de omgeving ook levendig.

Met het decor begint ook de opzet. Daarna kan je kijken welke kersthuisjes je al hebt en welke thema je mee wilt geven. Een voorbeeld hiervan is het Nederlandse merk Luville. Zij hebben een uniek thema bedacht dat komt van eigen bodem. Met de Luville kersthuisjes kan je zelfs helemaal je eigen Efteling kerstdorp maken.

Een kerstdorp kopen doe je dus niet zomaar. Het is belangrijk dat alles bij elkaar aansluit. Zomaar wat losse huisjes en andere objecten bij elkaar zetten geeft vaak een mistroostig gezicht. Om ideeën op te doen kunt u langsgaan bij bijvoorbeeld tuincentrum Brabant. Door met kenners te praten kunt u vragen stellen en tips opdoen om uw eigen dorp samen te stellen.

Geef een antwoord