Inspiratie

Een praktische vloer voor de keuken kiezen

Als je een nieuwe keuken koopt, is het meteen een ideale periode om je hele keuken onder handen te nemen. Zo kan het zijn dat je een andere kleur op de muren wilt. En het plafond sauzen is ook iets wat veel mensen meteen doen. Investeer ook zeker in een andere vloer. Maar welke vloer is nu geschikt voor de keuken? De vloer wordt intensief gebruikt in de keuken. Daarnaast is het een ruimte waar meer kans is op een beker water die omgaat als in de slaapkamer. Deze praktische vloer is voor de keuken geschikt: de pvc vloer! 

Deze fijne eigenschappen maakt pvc tot de ideale keukenvloer

Een pvc vloer kopen is leuk! Er zijn zoveel kleuren, dessins en patronen. Je weet zo zeker dat je zoektocht naar een geschikte vloer slaagt. Er is ook altijd een pvc vloer die past bij je inrichting. Tot landelijk, industrieel of juist modern, de collectie is zeer uitgebreid.

Het is belangrijk dat je keuken een hygiënische plaats is. Juist omdat dit de plek is waar je eten bereidt en van een maaltijd geniet. Onderzoek wijst daarbij uit dat je aanrecht één van de grootste bronnen is waarop bacteriën zich graag verspreiden. Fijn dus als de vloer in de keuken goed schoon te houden is.

Een pvc vloer kan tegen water. Geen hobbels en deuken als er per ongeluk een emmer water omgaat. Je kunt de vloer gemakkelijk reinigen. Je hoeft hem niet met boenwas te behandelen. Slechts de dweil erover met een bijpassend schoonmaakmiddel en je keuken is weer fris. 

Ook houdt deze vloer de warmte vast. Het is minder koud voor voeten als plavuizen en tegels. Maar wel met alle fijne eigenschappen die laminaat, tegels, plavuizen of parket hebben.

Kies voor een neutrale kleur in de keuken

Je keuken gaat lang mee. Extra belangrijk om een vloer te kiezen die helemaal naar je zin is. En hoe mooi accenten ook kunnen zijn, het kan beter zijn om dit niet in de keukenvloer op te nemen. Vaak is de keuken ook een woonruimte waar je veel tijd in doorbrengt. Van het bereiden van de maaltijden tot het avondeten met je hele gezin. 

Veel mensen kiezen in de keuken voor een neutrale kleur. Van betonlook tot licht hout, deze kleuren brengen licht en rust in huis en in je keuken. Doordat de pvc vloer erg gemakkelijk te leggen is, kunnen veel mensen dit zelf. 

Is je keukenruimte klein? Een lichte kleur vloer laat de ruimte groter lijken. Verder kun je met een visgraatmotief ook zorgen voor dynamiek in de keuken. Een pvc vloer kan daarnaast uitstekend samengaan met vloerverwarming.

In welke kleur kies jij de keukenvloer?