Tuin

Misschien niet binnen maar voor buiten het ideale speeltoestel

De zomervakantie, die is heerlijk 6 weken lang. Toch kan het zijn dat je er soms een beetje tegenop ziet. Want het is wel erg lang als je niet op vakantie gaat en ook binnen weinig speelruimte hebt. Niet altijd de puf om de speeltuinen in de buurt af te gaan met de kinderen? En  hou je ook wel van een speeltoestel dat altijd beschikbaar is? Deze kan ook nog in eigen tuin geplaatst worden. Je hebt het vast al geraden, de trampoline. Veelzijdig in gebruik en voor iedereen leuk!

Kies een trampoline naar jouw wensen

Trampolines zijn er in vele afmetingen. Van rond tot vierkant en met een bijpassende trap of ingegraven. Door het net om de trampoline voorkom je dat kinderen er vanaf vallen. Zo weet je zeker dat ze veilig op de trampoline kunnen spelen en bewegen. Met een trampoline heb je pret voor het hele gezin.  

En hoe lekker is het als ze buiten helemaal zich kunnen uitleven op de trampoline! Binnen is er niet altijd plek voor. Praktisch is het ook niet, zo’n trampoline midden in de woonkamer. Iets met spullen die kapot kunnen gaan en veel geluid.. Veel leuker om lekker op de trampoline te springen. En geef als ouders eens het goede voorbeeld! Je zult zien dat je kinderen meteen mee gaan doen. Ook goed voor je conditie!

Lekker buiten die trampoline opzetten dus. Als het even kan, graaf de trampoline dan in. Voor jonge kinderen is het zo een stuk gemakkelijker om erop te klimmen. Behalve springen en salto’s maken is de trampoline ook eenvoudig in te zetten om het spel van je kinderen breder te maken. Met losse tegels of kussens kun je een pad in het moeras maken. Of stel voor er krokodillen in het water zwemmen en dat je alleen op de kussens veilig bent.

Voordeel van buitenspeelgoed, binnen blijft het netjes

Een groot voordeel van voldoende buitenspeelgoed? Je woonkamer blijft netjes! Zeker met mooi weer is het fijn als kinderen lekker buiten kunnen spelen. Heerlijk met zand en water spelen! Een groot voordeel van voldoende speelgoed buiten? Zand en water blijft buiten. Het voorkomt dat kinderen veelvuldig in en uitlopen, waardoor je woonkamer zelf verandert in een woestijn met water. 

En zo heb je als ouders zelf ook je eigen plek. De plek waar je jouw mooie woonkleed met een gerust hart kunt neerleggen. En waar de kussens en vaasjes helemaal tot hun recht komen. Kinderen blij, papa en mama ook blij. Eenmaal moe van het trampoline springen, kun je wel een kinderhoekje binnen inrichten. Hier kunnen rustige activiteiten aan gedaan worden als kleuren, schilderen of met de lego spelen.