AlgemeenInspiratieInterieurVerbouwenWonen

De voordelen van aluminium kozijnen

Het kiezen van kozijnen kan een kleine uitdaging zijn. Als je huidige kozijnen lekken, of je simpelweg toe bent aan iets nieuws, heb je de keuze tussen een aantal soorten. Er zijn houten kozijnen, de oudste en meest klassieke vorm. Dan zijn er nog kunststof kozijnen, de goedkoopste en verkrijgbaar in veel kleuren en motieven. Als laatste zijn er nog de stalen en de aluminium kozijnen. Die eerste is de allerduurste variant, maar staat wel bekend om zijn luxueuze en stevige uitstraling. Een goedkoper alternatief echter komt in de vorm van aluminium kozijnen, die door middel van een speciale kleurtechniek, net zoals kunststofkozijnen in alle kleuren verkrijgbaar zijn.

Strak en modieus

Aluminium kozijnen staan met name bekend om hun strakke voorkomen. Ze ogen retro en industrieel. Als je van plan bent een modern huis neer te zetten, met veel grijstinten en een koele uitdrukking, zijn aluminium kozijnen een goede optie. Voor welke bouwstijl je ook kiest echter, met aluminium zit je per definitie op de goede plek. Het is namelijk mogelijk om het aluminium een specifieke kleur mee te geven. Dit gebeurt aan de hand van een speciale poederlak, die in een oven samen met het aluminium wordt versmolten. Het is op diezelfde manier ook mogelijk om het aluminium te anodiseren. In dit proces wordt het aluminium op een bepaalde manier geladen door zwavelzuur, waardoor het voortaan bestand is tegen oxidatie. Een combinatie van beide is uiteraard ook mogelijk.

Eeuwig duurzaam

Aluminium heeft een gemiddelde levensduur van 60 jaar. Dit is het langst van alle soorten kozijnen, zelfs langer dan kunststof. Doordat het aluminium geanodiseerd kan worden, verslijt het een stuk langzamer dan bijvoorbeeld staal en hout. Daarbij is aluminium ook erg goed in het bieden van isolatie voor jouw huis. Het is mogelijk om een holle ruimte in de kozijnen te verwerken, waardoor warmte beter behouden wordt. Met zijn duurzaamheid en energiebesparing zijn aluminium kozijnen één van de beste opties voor uw raamafwerking die er is.