InspiratieSlaapkamerWonen

4X inspiratie voor jouw ideale raamdecoratie

Wat doe je voor je ramen? Een vraag waar je misschien niet direct het antwoord op weet. Misschien kun je beginnen bij de stijl die je aanspreekt. Hoe is de rest van je huis ingericht? Modern, klassiek, frivool of vintage? Daar moet je raamdecoratie dan wel bij passen natuurlijk. Jaloezieën met hele dunne latjes geven een kamer direct een moderne en strakke look, terwijl jaloezieën en shutters met brede horizontale latten een meer landelijk en zelf exotisch gevoel geven. Gordijnen kunnen ook heel mooi zijn, vooral als je grote raampartijen tot aan de vloer hebt. Maar ga je dan voor plisségordijnen, overgordijnen, paneelgordijnen, inbetweens of vitrages? De een laat meer daglicht door dan de ander. Datzelfde geldt ook voor rolgordijnen die natuurlijk weer heel praktisch zijn voor zolderramen en keukenramen. Hoe dan ook; in deze blog geven de experts van Tuiss Raamdecoratie je 4X inspiratie voor jouw ideale raamdecoratie. 

1. Plisségordijnen

Het bijzondere van plisségordijnen is dat je ze zowel van boven naar beneden kunt laten zakken als van onderen naar boven op kunt trekken. De look voor je ramen kun je dus steeds veranderen. Plisségordijnen worden ook dupligordijnen genoemd en zijn zeer geschikt als zonwering voor gewone ramen, draai-kiep-ramen, dakramen en zelfs een lichtkoepel. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en kunnen zowel verduisterend of lichtdoorlatend zijn. 

2. Houten jaloezieën

Je ziet ze is steeds meer huizen en kantoorpanden voor de ramen hangen, houten jaloezieën. Ze staan strak en geven toch een warm en natuurlijk gevoel. De lichtinval kun je helemaal naar je hand zetten door de lamellen minder of meer te kantelen. Houten jaloezieën zijn er in verschillende houtsoorten en met verschillende afwerkingen. Je kunt de kleur kiezen die bij je interieur past of ze een doorzichtige laklaag geven zodat je de houtnerven goed blijft zien.

3. Gordijnen

Het beroemde ‘bloemetjesgordijn’ kent vandaag dag de dag talloze varianten. Gordijnen zijn sfeervol en chique. Vitrages die opbollen in een zomerbriesje en overgordijnen die het gezellig maken. In slaapkamers neem je natuurlijk volledig verduisterende gordijnen zodat je lekker uit kunt slapen. Maar als je het niet helemaal pikdonker wilt hebben en je vitrages te doorzichtig vindt kun je kiezen voor inbetweens. Het beste van twee werelden.4. Shutters
De laatste jaren zijn shutters dé modetrend in raamdecoratie. Ze doen denken aan de Middellandse-zee en Scandinavië. Brede planken in bijvoorbeeld white wash die vast in het kozijn gemonteerd zijn en alleen open of dicht kunnen. Echte blikvangers in een modern interieur.