Badkamer

Zo richt je een kleine badkamer in

Niet iedereen beschikt over dezelfde grote ruimte voor een badkamer. Een badkamer hoeft niet eens zo groot te zijn: je hebt immers alleen een plek nodig voor een wc, een douche (een bad kan overbodige luxe zijn) en een wastafel. Hier en daar moet er natuurlijk ook een badkamermeubel zijn voor opbergruimte, maar dat kan je ook in een kleine badkamer makkelijk neerzetten. Hoe richt je een kleine badkamer in, zonder de ruimte kleiner laten lijken? Wij geven jou een paar tips om jouw kleine badkamer zo effectief mogelijk in te richten.

Dit zijn de beste manieren om een kleine badkamer in te richten

Voordat je jouw badkamer daadwerkelijk gaat inrichten, moet je eerst inspiratie opdoen. Bekijk verschillende woontijdschriften voor inspiratie. Zelfs de artikelen die niet gaan over het inrichten van een badkamer kunnen nuttig zijn! Maak ook een Pinterest account aan. Zo kun je gemakkelijk een moodboard creëren voor jouw ideale badkamer. Daarnaast zijn inspiratie blogs of websites gericht op interieur designs ook zeer geschikt om voldoende inspiratie uit te halen of ga eens langs bij een keukenboer als Bathroom Manufactory.

Genoeg inspiratie opgedaan? Bepaal dan de indeling van de kleine ruimte. Denk dus goed na over de benodigde elementen van de badkamer. Ga je voor een bad of een douche? Is er ook plek voor een toilet? Misschien dat er een combinatie van een bad en douche kan plaatsvinden. De keuze is aan jou! Maak een schets van de ruimte en probeer het zo praktisch mogelijk in te richten. Denk ook bijvoorbeeld aan andere formaties van je badkamer, zoals schuinte ruimtes. Vergeet ook niet om ramen in je schets te verwerken.

Een aantal handige tips om je badkamer groter te laten lijken is door het gebruik van spiegels. Een badkamer lijkt veel groter door spiegels in de badkamer te plaatsen, omdat ze voor een weerkaatsend effect zorgen. Daarnaast zorgt eenheid in jouw badkamer voor een opgeruimd gevoel. Onnodig gebruik van de ruimte wil je natuurlijk niet hebben!