Algemeen

Waarom een verblijf bij camping Tholen

Een onvergetelijke roadtrip door de meest zinnenprikkelende provincie van allemaal, Zeeland en dan in het bijzonder het eiland Tholen, mét de camper. Oftewel: zon, zee, zand en eindeloos veel zilte guilty pleasures. Campingtips inbegrepen!

Omgeving camping Tholen

De hele dag oesters slurpen en mossels plukken. Bløf zong het al: In Zeeland kun je zomaar zin in mosselfeesten krijgen. Of oesters natuurlijk. De zilte snoepjes zijn de kersen op de taart van de toch al zo bourgondische provincie. In juli kun je drie dagen lang van oesters genieten op de Vlasmarkt, het Koorkerkplein en het Damplein in Middelburg, maar wereldberoemd in Zeeland is vooral Mosseldag in Yerseke, op de derde zaterdag van augustus.
Met het veerpondje in Scherpenisse ben je zo aan de andere kant in Yerseke.
Naast verrukkelijke zeevruchten zijn er ook een kermis, dweilband, vaartocht, een vlootshow en een braderie. Oester & mossel liefhebber? Deze zijn ook te vinden op het Oosterschelde strand gelegen aan de grootste camping van Tholen, Vakantiepark De Zeeuwse Parel in Scherpenisse.


Luieren op het strand

Het zou zomaar kunnen: Dat je tijdens het toeren de onbedwingbare behoefte voelt om de camper te parkeren. Strand op. Zo de zee in. Want achter de dijk van Vakantiepark De Zeeuwse Parel, voorbij dat wuivende helmgras van deze camping Tholen, wacht een heerlijk rustig strandje aan de Oosterschelde. Naast kuieren is ook luieren op je handdoek een volkssport in Zeeland.

Op expeditie met de fiets

Even checken: Als het goed is staan er twee fietsen op de trekhaak. Staan deze er niet op? Kunt u ook fietsen huren bij vakantiepark Tholen. Want hoe leuk het ook is om met de camper te toeren, het verkennen van de eindeloze dijken en boerenweggetjes gaat het beste met de fiets. Dit vakantiepark in Scherpenisse is de ideale plaats om uw fietsroute te starten. Maak ook zeker werk van de vele Zeeuwse pontjes. Die vind je overal in de provincie en op het eiland Tholen en er zijn zelfs speciale fiets- én wandelroutes rondom aangelegd. Om vervolgens weer te eindigen bij camping Scherpenisse.

Op safari: zie de zeehond

Wist je dat de zeehond een van de Nederlandse Big Five is? In Zeeland hebben ze er zelfs twee edities van, de gewone en de grijze. Ultieme levensgenieters. Hebben ze even geen werk liggen dan zie je ze zonnebaden op een zandbank. Zitten ze even iets minder lekker in hun vel, dan worden ze opgeknapt bij ‘A Seal zeehondenopvang’ in Stellendam. Het uitzetten gebeurt op de stranden van Renesse en Ouddorp en kun je als je dat graag wilt bijwonen. Hoe bijzonder is dat? Een goede plek om zeehonden te spotten is de Oosterschelde. Bij de receptie van vakantiepark de zeeuwse parel in scherpenisse, de grootste camping van tholen, kunt u meer informatie vinden over de zeehondensafari.