AlgemeenBadkamerInspiratieKeukenWonen

Trends voor smart homes om rekening mee te houden in 2021

Op het gebied van woningen is ‘smart home’ een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Deze term klinkt misschien heel ingewikkeld, maar het tegendeel is waar. Een smart home is een huis waarbij er veelal systemen zijn geautomatiseerd vanuit een centraal punt. Deze smart home installatie is gemakkelijk te gebruiken. In de hedendaagse tijd kan je op allerlei manieren gebruik maken van een automatisering in je huis. Deze trends zullen in 2021 veel gebruikt worden:

Virtual assistent

Door de coronasituatie spenderen mensen steeds meer tijd thuis. Hierbij kan een virtuele assistent een grotere rol spelen in het hedendaagse leven. Tegenwoordig kunnen deze robots steeds meer functies uitoefenen. Zo is het mogelijk dat jouw voedsel gecheckt wordt op de houdbaarheid en krijg je een signaal als deze dichter bij de houdbaarheidsdatum komt. Verder kunnen deze robots ook bijvoorbeeld Spotify nummers opzetten op commando en kunnen ze jouw wasmachine of andere apparaten aan en uit zetten.

Slimme badkamers

In de badkamers zijn er ook steeds meer systemen die geautomatiseerd zijn. Het is in 2021 mogelijk om bluetooth boxen in je douchekop te hebben en verder is het mogelijk om via geautomatiseerde systemen de precieze douche of bad temperatuur te personaliseren per individu.

Slimme thuis gym

Nu de sportscholen al voor een geruime tijd dicht zijn en mensen steeds meer thuis op de bank zitten, komen de innovaties op het gebied van thuis sportscholen precies op tijd. In 2021 komen er 50 inch schermen op de markt waarop een virtuele personal trainer vanuit jouw woonkamer fitness lessen kan geven. Sensoren kunnen jouw oefeningen oppikken en monitoren, verder kunnen de sensoren zien of je het zwaar hebt en de personal trainer past hierop zijn of haar wijze aan van lesgeven. Op dit moment is Tonal de leider op de markt van ‘smart gyms’.